Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΕΝΑ ΚΙΤΡΙΝΟ ΦΥΛΛΟ

by - Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017

Ένας λόγος που αγαπώ πολύ τις κυκλοφορίες των παιδικών βιβλίων από τις Εκδόσεις Ίκαρος είναι για την εικονογράφηση που έχουν όλα τα βιβλία τους! Δεν ξέρω κατά πόσο ο εκδότης μπορεί να επέμβει σε αυτήν και να έχει άποψη, ωστόσο οφείλω να πω πως τα βιβλία των εκδόσεων αυτών ξεχωρίζουν και λόγω ποιότητας περιεχομένου αλλά και λόγω ποιότητας στην εικόνα, τα χρώματα και το υλικό στο οποίο εκτυπώνουν!Και ύστερα από αυτή την μικρή παρένθεση, ήρθε η ώρα να σου συστήσω μια ακόμη νέα κυκλοφορία από τις Εκδόσεις Ίκαρος, το Ένα κίτρινο φύλλο!


Μιχάλης Μουλάκης


Ένα κίτρινο φύλλο🍁🍁
Μιχάλης Μουλάκης- Φίλιππος Φωτιάδης

Η τρυφερή ιστορία ενός κίτρινου φύλλου, φθινοπωρινού, ξεκινά αμέσως μόλις πέσει από το δέντρο που τον φιλοξενούσε όλα τα χρόνια της μέχρι τώρα ζωής του!Η ιστορία αυτή είναι μια προσέγγιση του κύκλου της ζωής, της γέννησης, της εξέλιξης και της 'πτώσης' όλων των πλασμάτων στην φύση!Ο τρόπος που ο συγγραφέας, Μιχάλης Μουλάκης, διηγείται την πτώση του φύλλου από το δέντρο, αποδεικνύει με περίτρανο τρόπο την ισορροπία ανάμεσα στις δυνάμεις που συνυπάρχουν στον κόσμο μας!

Το κίτρινο φύλλο, κατά την πτώση του, θα συναντήσει στοιχεία γνώριμα που μεγάλωσε μαζί τους, όπως το σπουργίτι, τον κορμό του δέντρου και τα υπόλοιπα φύλλα που ζούσαν στα διπλανά κλαδιά! Η μεγάλη του απορία είναι τι θα συμβεί από εκεί και ύστερα, δηλαδή αμέσως μόλις φτάσει στο έδαφος!Ο συγγραφέας μέσα από το τόσο συνηθισμένο γεγονός, ένα φύλλο που πέφτει από ένα δέντρο, θα δώσει στα παιδιά μας να καταλάβουν πως ο κύκλος της ζωής των πάντων δεν είναι τυχαίος! Το καθετί έχει τον σκοπό του! Έχει γεννηθεί για έναν συγκεκριμένο λόγο και η φύση του δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ!Είναι ένα αλληγορικό παραμύθι το οποίο έχει ντυθεί με την λιτή και ρομαντική εικονογράφηση του Φιλίππου Φωτιάδη! Η διαφορετική σελιδοποίηση είναι κάτι που βοηθά τα παιδιά να παραμείνουν προσηλωμένα στην υπόθεση.


Μιχάλης Μουλάκης Εκδόσεις Ίκαρος

Εμάς, μας άφησε ένα όμορφο και  τρυφερό συναίσθημα όσο τρυφερό ήταν και το φύλλο καθώς έπεφτε από το δέντρο! Μας γοήτευσε και μου έδωσε την ευκαιρία να μιλήσω για πρώτη φορά στα παιδιά μου για την πορεία της ζωής, την εξέλιξη των όντων, την αναγέννηση καθώς και τις ισορροπίες. Είμαστε μικροί αλλά αντιλαμβανόμαστε πολύ περισσότερα από όσα φανταζόμαστε διαβάζοντας βιβλία που βοηθούν να ανθίσουν νέες έννοιες στο μυαλουδάκι μας!

Το βιβλίο αυτό μπορείς να το βρεις εδώ σε καλύτερη τιμή.
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!




You May Also Like

3 σχόλια

  1. Σας ευχαριστώ πολύ για τα ωραία σας λόγια.
    Με ευγνωμοσύνη,
    Μιχάλης Μουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλενάδα μου τι ωραία που τα γράφεις...μουτσ! Αγαπάμε κι εμείς πολύ τις εκδόσεις Ίκαρος και το βιβλίο που αναφέρεις είναι ήδη σημειωμένο για τις επόμενες αγορές μας! φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

My Insta Posts