Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΣΙΛΑΝ

by - Κυριακή, Ιουλίου 09, 2017

Αν είσαι από τους αναγνώστες που παρακολουθούν την στήλη μου με το Παιδικό Βιβλίο θα έχεις δει πως έχω φιλοξενήσει κάποια βιβλία σε αυτήν με θέμα τους πρόσφυγες και δη τα προσφυγόπουλα! Σήμερα στην στήλη μου φιλοξενώ ένα ακόμα βιβλίο με την ζωή ενός μικρού παιδιού που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του και την οικογένειά του με αντάλλαγμα τη ζωή του!
                          Το κουτί του Σιλάν

Εκδόσεις Ίκαρος παιδικό βιβλίο

Γράφει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Ο Σιλάν έχει έρθει από πολύ μακριά.Ζει στη νέα του πατρίδα λίγο καιρό μόνο.Κάθε μέρα πηγαίνει στο σχολείο και δεν αποχωρίζεται ποτέ το κουτί του.Κανείς δεν ξέρει, όμως, τι έχει μέσα, ούτε η δασκάλα του, ούτε οι συμμαθητές του.Δεν μπορεί να τους το αποκαλύψει, νομίζει πως δεν θα καταλάβουν.
Το κουτί του Σιλάν δεν περιέχει παιχνίδια, ούτε δώρα, κρύβει, όμως, κάτι πολύ πιο δυνατό..Θα το ανοίξεις;
Εκδόσεις Ίκαρος παιδικό βιβλίο

Η ρητορική ερώτηση στο τέλος της περιγραφής της ιστορίας του βιβλίου με έκανε να ανατριχιάσω! Του Ντίνου πάλι του έκανε εντύπωση. Γιατί, λέει, κάποιος να μην θέλει να διαβάσει την ιστορία του προσφυγόπουλου και να μην δει τι κρύβει μέσα το κουτί του που φροντίζει με τόση αγάπη;

Ο Σιλάν είναι ένα ευαίσθητο παιδί μόλις 8 χρονών! Χαίρεται που ζει σε μια ασφαλή χώρα και μπορεί να πάει στο σχολείο, αλλά πιο πολύ χαίρεται γιατί μπορεί και ζωγραφίζει! Του δίνουν καθημερινά άφθονες μπογιές και όσο χαρτί θέλει να ζωγραφίσει σε αυτό! Και ο Σιλάν το εκτιμά πολύ γι' αυτό και δεν σταματά να ζωγραφίζει! Για παρέα έχει πάντα μαζί του ένα μικρό κόκκινο κουτί, που κανείς όμως δεν ξέρει τι κρύβει μέσα! Δεν είναι υλικής αξίας το περιεχόμενο του κουτιού! Είναι κάτι που θα ήθελε να έχει στη ζωή του ο Σιλάν! Κάτι που του λείπει πολύ! Και επειδή ο Σιλάν είναι μικρό παιδί δεν σταματά να ελπίζει και να ζωγραφίζει όσα θέλει να έχει και πάλι στη ζωή του! 

Εκδόσεις Ίκαρος παιδικό βιβλίο

Οι ημέρες κυλούν και ο Σιλάν αρχίζει να ξεδιπλώνει τα συναισθήματά του, να παίζει με τα υπόλοιπα παιδιά και να συμμετέχει περισσότερο στα δρώμενα του σχολείου! Ωστόσο, ποτέ χωρίς το κουτί! Η ημέρα που περίμενε πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο στη ζωή του έφτασε! Ο πόλεμος τελείωσε και θα επέστρεφε πίσω στην πατρίδα του! Άραγε θα αποκαλύψει επιτέλους στους νέους φίλους του τι κρύβει μέσα του αυτό το μικρό αλλά τόσο γεμάτο μυστήριο κουτάκι;

Οι Εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφόρησαν την ιστορία της Άλκηστης Χαλικιά την οποία έντυσε με απαλά χρώματα και την πολύ γλυκιά εικονογράφηση της η Ντανιέλα Σταματιάδη! Την ιστορία του Σιλάν την διαβάσαμε αγκαλιά με τον Ντίνο και καθίσαμε ώρα να χαζεύουμε τον μικρό Σιλάν! Κοιταχτήκαμε στα μάτια και είπαμε μαζί πως είμαστε τυχεροί και ευλογημένοι που μπορούμε να παίρνουμε αγκαλιά όποτε θέλουμε ο ένας τον άλλον! Συγκινηθήκαμε με την ιστορία του και γεμίσαμε αισιοδοξία! Διαπιστώσαμε πως ο Σιλάν είναι πολύ γενναίος και η καρδιά του είναι γεμάτη αγάπη!Φυλάξαμε την ιστορία του στην τσάντα των διακοπών μας γιατί θέλουμε το κουτί του να ταξιδέψει ακόμα πιο μακριά!Θα διαβάσουμε την ιστορία αυτή παρέα με τους φίλους του Ντίνου στο εξοχικό! Γιατί η ιστορία του έχει πολλά να μας διδάξει!..Μικρούς και μεγάλους!..

Το κουτί του Σιλάν θα το βρεις στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Εκδόσεων Ίκαρος! Ιστορίες σαν του Σιλάν δείχνουν στο παιδί μας το αληθινό νόημα της ζωής και καλλιεργούν την συναισθηματική του νοημοσύνη! 
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!



You May Also Like

2 σχόλια

My Insta Posts