Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ?- ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΗΣ ΜΑΜΑΣ

by - Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2018

Καλώς ήρθες σε άλλο ένα #post γεμάτο με τις σκέψεις που κατακλύζουν το μυαλό μου το τελευταίο διάστημα!Αυτό το διάστημα εκπέμπω γκρίνια και σχεδόν όλα με ενοχλούν γιατί δεν προλαβαίνω να ''κουράσω'' το μυαλό μου με πράγματα που θέλω εγώ, όπως για παράδειγμα η εκμάθηση μιας ακόμη ξένης γλώσσας, που εδώ και 2 χρόνια θέλω να ξεκινήσω αλλά δε λέω να το πάρω απόφαση! Ήρθα να σου πω τον πόνο μου, λοιπόν, να σου ζητήσω βοήθεια και να φύγω!

ξένες γλώσσες

Από πολύ μικρή είχα έφεση στις ξένες γλώσσες! Μάλιστα, πρώτα έμαθα να γράφω το όνομά μου στα Αγγλικά και μετά στα Ελληνικά και αυτό γιατί όταν ήμουν νήπιο ο μπαμπάς μου έκανε ταχύρυθμα ιδιαίτερα Αγγλικών στο σπίτι και όλο τρύπωνα στην αγκαλιά του ενώ προσπαθούσε ο άνθρωπος να μάθει κάτι παραπάνω για την δουλειά του! Ο δάσκαλος με είχε συμπαθήσει και έτσι ένα από τα πολλά απογεύματα που τους ''ενόχλησα'' μου είχε γράψει στο χαρτί το όνομά μου στα Αγγλικά μπας και με απασχολήσει με κάτι και με ξεφορτωθεί! Ε, από εκεί και ύστερα το έγραφα συνέχεια! Δεν ήταν και μεγάλο άλλωστε!😏

Ο μπαμπάς μου, ήταν άνθρωπος του εμπορίου και αν θυμάμαι κάτι πολύ χαρακτηριστικά να μου λέει όταν μπήκα στο Γυμνάσιο ήταν να μάθω όσες περισσότερες ξένες γλώσσες μπορώ! Όχι για τα πτυχία! Δεν τον ένοιαζε αυτό! Αυτό που ήθελε ήταν να μπορώ να καταλαβαίνω και άλλες γλώσσες πέρα από τα Αγγλικά που λάτρευα! Για αυτό το λόγο έμαθα Γερμανικά, πήρα μια ιδέα από Γαλλικά (τα οποία δεν μπορώ ούτε να τα ακούω ούτε να τα μιλάω) και αργότερα όσο ήμουν φοιτήτρια παρακολούθησα κάποια μαθήματα Τουρκικών με μεγάλη επιτυχία! Η γλώσσα που ήθελα, όμως, να μάθω και δεν αποφάσισα ποτέ να ξεκινήσω ήταν τα Ιταλικά!

ξένες γλώσσες

Ο Φώντας που λες ήξερε Ιταλικά! Ταξίδευε συχνά στην Ιταλία μιας και είχε πολλούς συνεργάτες! Η εκμάθηση Ιταλικών για μένα ήταν ένας ακόμη στόχος, που αυτή τη φορά όμως είχε συναισθηματική αξία! Ύστερα από μία πρόχειρη αναζήτηση είδα πως οι τιμές έχουν πέσει πολύ χαμηλά! Βασικά, έπαθα πλάκα με το πόση διαφορά έχουν σε σχέση με όταν ήμουν φοιτήτρια! Αυτός είναι ένας  λόγος που με κάνει να θέλω πιο πολύ να ξεκινήσω να ξεκινήσω μαθήματα Ιταλικών! Και κάπου εδώ γεννάται το ερώτημα..

       Πότε θα τα προλάβεις όλα καλή μου μάνα?

Χρειάζομαι βοήθεια παιδιά! Δώστε μου τα φώτα σας!Αν κάποια από εσάς ,ούσα μαμά και εργαζόμενη αλλά και μπαμπάς, έχει μπει στη διαδικασία να μάθει μια ξένη γλώσσα θα ήθελα να μου πείτε με ειλικρίνεια πώς και αν τα καταφέρνετε! Κάποιοι από εσάς μπορεί να το κάνετε για να αυξήσετε το μισθό σας ή για τα μόρια! Εγώ πάλι το θέλω γιατί είναι ένα απωθημένο που κουβαλάω από τότε που έφυγε ο Φώντας! Ωστόσο, αμφιβάλλω αν θα καταφέρω να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου! Επίσης, δεν ξέρω κατά πόσο ο εγκέφαλος μου μπορεί να αποστηθίσει καινούργιες λέξεις με όσα τον απασχολούν καθημερινά!
                  Supporto per favore!!!! 
                     (αυτό το ξέρουν και οι πέτρες😅😂)
Περιμένω τα σχόλια σας μήπως και καθαρίσει το τοπίο και πάρω μια απόφαση!! Το blogging μας φέρνει πιο κοντά και ενίοτε μας βοηθά να πάρουμε και καμιά απόφαση!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

11 σχόλια

  1. το θέμα είναι πόσο πραγματικά το θέλεις Ευη μου και κυρίως αν είσαι όντως διατεθειμένη να αφιερώσεις χρόνο για να μαθεις.. Χωρις να θελω να σε απογοητευσω , τις περισσοτερες φορές που έχω ξεκινησει να κανω μαθηματα αγγλικων σε ενηλικες, οι περισσότεροι σταματανε μετα από λίγο γιατί τελικα δεν μπορουν να μαθουν πλεον λεξιλογιο και κανονες γραμματικης.. Και κυριως γιατι δεν αφιερωνουν χρονο να μαθουν.. Αγαπώ τις γλώσσες και εχω σχετικη εφεση.. αλλα δυστυχως όταν ημουν φοιτητρια δεν ασχοληθηκα σοβαρα.. αλλιως θα ειχα αλλα δυο πτυχια στα γερμανικα και στα ισπανικα.. Αλλα που μυαλα τοτε..χαχαχα.. Αν προλαβαινα παντως θα ηθελα να μαθω ρωσικα και γιαπωνεζικα ή κινεζικα.. Ελπιζω να βρεις ακρη.. πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα μου έχεις απόλυτο δίκιο!~ Εγώ πιστεύω πως στα 30 είναι ακόμα πιο εύκολο να μάθεις μια ξένη γλώσσα γιατί το μυαλό σου είναι πιο συγκροτημένο και αυτός που το ξεκινά πιο συνειδητοποιημένος! η έλλειψη χρόνου για τους ενήλικες, και κυρίως για τους γονείς είναι ένα μεγάλο θέμα που ισχύει φυσικά ειδικά όταν εργάζεσαι κιόλας! το σκέφτομαι πολύ σοβαρά και νομίζω πως θα το ξεκινήσω τελικά με ιδιαίτερα στο σπίτι!

      Διαγραφή
  2. Χαίρομαι πολύ που διαβάζω τους προβληματισμούς σου φίλη μου Εύη! Χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους με ενδιαφέροντα!!!
    Εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Οι ξένες γλώσσες δεν με θέλουν καθόλου!
    Σου στέλνω όμως όλη μου τη θετική ενέργεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου δεν ξέρεις πόσο σημαντική είναι αυτή η θετική σου ενέργεια!!! Σε φιλώ!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. αχ βρε Εύη ποσο σε νιώθω..και εγω θελω να μαθω ισπανικα..διακαης ποθος χρονια τωρα..και να γράφω μου αρέσει και να διαβαζω..αλλα ποτε???με δυο μικρα 3 και 6.δουλειά...αν βρεις καμία καλη ιδεα..αναμενω(εχω παρει και βιβλία..αμέ)εδω και δυο χρόνια στο συρτάρι τα εχω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία εσύ έχεις κάνει ήδη το πρώτο βήμα! Οπότε θεωρώ πως είναι σαν έχεις ξεκινήσει ήδη!! Επειδή πιστεύω πολύ στη δύναμη των λέξεων που χρησιμοποιούμε, πιστεύω πως αν το υπενθυμίζεις στον εαυτό σου και ξεκινήσεις με ένα μισαωράκι την ημέρα όλα θα πάρουν το δρόμο τους μετά!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. ΕΝ-ΝΟ-ΕΙ-ΤΑΙ! Και προλαβαίνεις (άμα θέλεις όλα τα προλαβαίνεις, στο λέω και στο υπογράφω) και θα είναι σαν να κάνεις botox και lifting μαζί στον εγκέφαλό σου.
    Ξεκίνα κορίτσι μου ιταλικά και ότι άλλο σου αρέσει και θα δεις πόσο θα ξετρελαθείς.
    Κι επειδή το έχω τολμήσει πριν από μερικά χρόνια, ξεκίνησα ισπανικά, όχι δεν προχώρησα αλλά και μέχρι εκεί που έμαθα ένιωσα πάλι πιτσιρίκα, θα σου προτείνω να κοιτάξεις τα προγράμματα διά βίου εκπαίδευσης του Δήμου σου ή κάποιου άλλου Δήμου.

    Σε φιλώ,
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις σε αυτό που λες πως θα νιώσεις πάλι πιτσιρίκα!! Έτσι είναι το πιστεύω και εγώ!! Θα νιώσω και πάλι φοιτητριούλα!!! Λάτρεψα το σχόλιό σου!! Σε ευχαριστώ!!!!!! Κοίταξα και του Δήμου! Έχει φοβερά προγράμματα!!

      Διαγραφή
  5. Το χεις κουκλα!!! οχι σκεψου το ... εισαι μαγαζι και ερχεται για πιτσα ο Del Piero πχ... να μη του μιλησεις απευθειας;;; να μη ρωτησεις τι κανει κτλ;;; αμ πως! οποτε σκεψου τα θετικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχχαχαχ...Ζήνα με ''γλεντάς'' όπως λέμε και εμείς οι Σαλονικείς!!! Σωστή η τοποθέτηση σου πάντως!! Ας έρθει ο Del Piero στο μαγαζί και θα του μιλήσω σε όποια γλώσσα καταλαβαίνει!!αχαχαχαχ

      Διαγραφή
  6. Ελα φιλεναδα! Λοιπον... πηρα το πτυχιο των Ιταλικων πριν 10 περιπου χρονια και με αρκετη δυσκολια. Ηθελα να τα μαθω γιατι εκλεινα τοτε πολλες συνεργασιες με Ιταλια και εκανα και αρκετα ταξιδια, ενω οι Ιταλοι γενικα με το ζορι κουτσοκτλβαινουν-μιλουν Αγγλικα. Το λεξιλογιο τους δε ειναι ουτε πολυ ουτε δυσκολο, εχουν πολλες "κοινες" λεξεις με αγγλικα, γαλλικα, ελληνικα, λατινικα οποτε μη σε αγχωνει αυτο. Ωστοσο η γραμματικη τους ειναι δυ-σκο-λη! Μοιαζει περισσοτερο με τα ελληνικα κ τα γαλλικα σε χρονους, ρηματα, προθεσεις κλπ παρα με το ευκολακι των αγγλικων... Επισης, οι Ιταλοι ειναι και πολυ περιεργοι με τη γλωσσα τους και αν τους τα πεις λαθος στη συνταξη στραβωνουν κιολας οτι τους χαλας τη γλωσσα αντι να χαρουν που μπηκες στον κοπο να την κουτσομαθεις, χαχα!!! Προσωπικα δυσκολευτηκα και χαλαστηκα γιατι πλεον ενιωθα μεγαλη για αλλα θρανια, ειχα κουραστει, τα περιμενα πιο ευκολα, ειχα μολις γνωριστει και με τον τοτε και νυν καλο μου οποτε καταλαβαινεις... μυαλο γιοκ. Αν ομως εσυ το θελεις γιατι το γουσταρεις απλα να καταλαβαινεις, διαβαζεις, γραφεις, ψιλοσυζητας κλπ go for it!!! (αν θελεις κανενα βιβλιο να παρεις ιδεα πες μου) Σε φιλω γλυκα, σμουτςςςς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

My Insta Posts