Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΑΓΑΠΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ..* ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ

by - Παρασκευή, Αυγούστου 03, 2018

Κοιτώ τα παιδιά μου και χαίρομαι που αγαπιούνται βαθιά! Και λέω βαθιά γιατί σαν μικρά παιδιά που είναι και σε κοντινή ηλικία μαλώνουν πολλές φορές (πια) μέσα στην ημέρα! Ο τσακωμός τους κρατά λίγα δευτερόλεπτα του λεπτού μόνο και μετά προσπαθεί ο ένας να πείσει τον άλλον ώστε να πετύχει το δικό του! Αγαπώ σημαίνει να αγαπάς τον άλλον με ανιδιοτέλεια! Να του προσφέρεις, να τον προσέχεις χωρίς να περιμένεις να λάβεις τίποτα πίσω από εκείνον! Πόσο ανιδιοτελής, όμως, είναι η αδερφική αγάπη?

brother's and sister's love

Αφορμή αυτού του άρθρου στάθηκαν ορισμένες σκέψεις μου που τις έχω στο μυαλό μου τα τελευταία χρόνια! Είμαι από εκείνα τα παιδιά που έχουν αδέρφια, δυο μάλιστα μεγαλύτερα από μένα, με τα οποία είμαστε πολύ αγαπημένοι και δεμένοι! Ακούμε ο ένας τον άλλον, διαφωνούμε και μαλώνουμε αλλά πάντα η αγάπη που τρέφουμε ξεπερνά κάθε διαφωνία! Μιλώντας, προσωπικά θα πω πως τους αγαπώ ανιδιοτελώς! Και ξέρω πως και εκείνοι το ίδιο! Άλλωστε δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας! Τίποτα όμως!

ΑΓΑΠΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ..* ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ

Κοιτώ τα παιδιά μου και κάποιες φορές φοβάμαι! Μια κυρία κάποια στιγμή που τα είδε να τσακώνονται μου είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου: ''τα παιδιά δεν είναι να τα αφήσεις ούτε μαξιλαροθήκη από κοινού! Πρέπει να τους τα έχεις όλα μοιρασμένα προτού καταλάβουν την αξία του χρήματος!'' Αληθινές ιστορίες που έχω ζήσει και ακούσει μου επαληθεύουν τα λόγια της θρασύτατης άγνωστης αυτής κυρίας! Φοβάμαι γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι σου ξημερώνει και το χρήμα είναι κακός σύμβουλος! Καθημερινό μου μέλημα είναι να τους δείξω πως το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία ούτε είναι παράγοντας για να περάσεις απαραίτητα καλά! Το χρήμα είναι μόνο για να σου κάνει την ζωή πιο εύκολη, για να σου προσφέρει καλές σπουδές, όμορφα ταξίδια και ένα καλό και ασφαλές σπίτι χωρίς πολλά πολλά! 

ΑΓΑΠΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ..* ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ

Τα παιδιά μου δεν μπορείς να τα χωρίσεις εύκολα! Δεν μπορείς ας πούμε να αφήσεις το ένα στη γιαγιά και το άλλο να το πάρεις μαζί! Δεν μπορείς να πας το ένα στο πάρκο χωρίς το άλλο, όχι γιατί θα κλαίει αυτό που μένει πίσω, αλλά γιατί θα στεναχωρηθεί αυτό που θα βγει να διασκεδάσει χωρίς το αδερφάκι του! Τους χωρίζουν μόλις 2 χρόνια, δεν τα λες πολλά! Ίσα ίσα είναι πολύ κοντινές οι ηλικίες τους, έχουν ίδιες ανάγκες και διασκεδάζουν με τον ίδιο τρόπο! Διαβάζουν τα ίδια, σχεδόν, βιβλία, ακούν την ίδια μουσική και αρέσκονται να τρώνε λιχουδιές τις ίδιες ώρες! Μοιάζουν τόσο μεταξύ τους αλλά είναι και τόσο διαφορετικά ταυτόχρονα!

ΑΓΑΠΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ..* ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ

Αγαπώ σημαίνει αυτό το δέσιμο που έχουν μεταξύ τους! Τα φιλιά που δίνουν για καληνύχτα, οι αγκαλιές που κάνουν όταν γυρίζουν από το σχολείο ύστερα από 8 ώρες χώρια, οι τσακωμοί που ρίχνουν πάνω στο παιχνίδι και άλλα πολλά! Αγαπώ σημαίνει η σοκοφρέτα που μοιράζονται, η κουβέρτα που αλληλοσκεπάζονται  και η έγνοια που έχει ο ένας για τον άλλον όταν αρρωσταίνουν!

Την αδερφική αγάπη δεν μπορεί να την κατανοήσει κάποιος που δεν έχει αδέρφια! Θα μου πεις, τώρα κάτι μας είπες! Αλλά έτσι είναι.. Δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος πόσο πολύ αγαπώ τον αδερφό μου και την αδερφή μου και πως θα μπορούσα να δώσω και την ψυχή μου για αυτούς στην σκέψη και μόνο μην πάθουν κάτι! Ζω μακριά τους τα τελευταία χρόνια αλλά και τόσο κοντά τους αφού τα λέμε σχεδόν καθημερινά στο τηλέφωνο! 

ΑΓΑΠΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ..* ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ

Κι όμως έχουν υπάρξει αδέρφια που τους χώρισαν πολλά! Σε αυτούς δεν ταίριαξε το ρητό του λαού ''ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα''.. Υπήρξαν αδέρφια που μετάνιωσαν για όσα έχουν πει μεταξύ τους και κάποια που έφυγαν από τη ζωή χωρίς να μετανιώσουν για τίποτα! Υπήρξαν αδέρφια που πληγώθηκαν, που δεν πήραν ένα χέρι βοηθείας την ώρα που το είχαν τόσο ανάγκη και αδέρφια που παρότι αργοπέθαιναν και ήξεραν ότι δεν θα ανταμωθούν ξανά έμειναν ακέραια στην απόφασή τους να μην ξαναμιλήσουν! Μην γελιέσαι.. Αυτά τα αδέρφια τα μεγάλωσε εξίσου καλή μάνα! Μάνα με αξίες, ήθη και πίστη! 

Έχουν υπάρξει αδέρφια που δεν κατάφεραν ποτέ να πουν την μεγαλύτερη αλήθεια στον εαυτό τους! Πως ίσως ο αδερφός τους να είναι καλύτερος από αυτόν! Πως ίσως ο αδερφός τους τα καταφέρνει καλύτερα σε κάτι! Πως ίσως οι δρόμοι δεν θα έπρεπε να είναι κοινοί, αλλά να αγαπιούνται και να λατρεύονται εξ αποστάσεως! Η μοίρα, όμως, παίζει πολλά παιχνίδια! Πως θα παίξεις όμως σε αυτά το ξέρεις μόνο εσύ! Δεν είσαι πιόνι της! Είσαι παίκτης και παίρνεις ρίσκα!

Όταν έχεις ένα παιδί δεν έχεις τις ίδιες σκοτούρες με εκείνον που έχει δύο, τρία ή και τέσσερα παιδιά! Ο γονιός στις δύο αυτές περιπτώσεις έχει διαφορετικές σκοτούρες! Ο πρώτος φοβάται να μείνει ή νιώθει το παιδί μόνο όταν αυτοί θα φύγουν από τη ζωή και ο δεύτερος τρέμει μην τσακωθούν τα παιδιά του μεγαλώνοντας! Ο τσακωμός μπορεί να έρθει γρήγορα, μπορεί να μην έρθει όμως και ποτέ! Οι ίδιοι μόνο το ξέρουν!

Η αδερφική αγάπη πρέπει να είναι ανιδιοτελής! Πρέπει όταν χτυπά ο ένας να πονά ο άλλος! Πρέπει όταν ο ένας θα πέφτει να είναι εκεί ο άλλος για να τον σηκώσει! Τα αδέρφια είναι το άλλο σου μισό! Είναι ο άνθρωπος που μεγάλωσες μαζί του, μοιράστηκες το ίδιο σπιτικό, την ίδια αγκαλιά, την ίδια ζωή, τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια προβλήματα! Τα αδέρφια είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου και όσο κι αν θέλεις εσύ να διαχωρίσεις τον εαυτό σου από αυτά μάταια το προσπαθείς! Γιατί η ζωή σας έχεις δέσει μια για πάντα! Και στην περίπτωση που οι ζωές δεν συμβαδίζουν, οι σκέψεις, τα θέλω και τα σχέδια τότε πρέπει να αποχωρεί ο ένας από τις 'δουλειές' του άλλου! Όποιες δουλειές και αν είναι αυτές!

ΑΓΑΠΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ..* ΑΔΕΡΦΙΚΗ ΑΓΑΠΗ

Εύχομαι μετά από χρόνια να είμαι πάλι εδώ να σου γράψω για την αδερφική αγάπη, όπως θα την βλέπω με το μάτι του παρατηρητή  μεγαλώνοντας τα παιδιά μου! Εύχομαι να κρατούν όπως τώρα ο ένας το χέρι του άλλου, να αλληλοϋποστηρίζονται όπως ξέρουν να κάνουν καλά μετά από κάποια σκανταλιά και να διασκεδάζουν παρέα! Εύχομαι τίποτα και κανείς να μην καταφέρει να τους χωρίσει! Ούτε άνθρωπος ούτε και το χρήμα! Να είναι δυνατοί και να βάζουν πάνω από όλους και από όλα την αγάπη που τους δένει!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!





You May Also Like

2 σχόλια

  1. Εύη μου δεν έχω παιδί με αδέρφια αλλα ούτε και σύζυγο που έχει αδέρφια. Οπότε όντως καταλαβαίνω ότι πολλές φορές δε με καταλαβαίνουν για αυτή την ανιδιοτελή αγάπη που έχω κι εγώ για την αδερφή μου. Σκέψεις που έχω κάνει κι εγώ για μένα και αυτήν και ίσως δεν θα κάνει ποτέ το παιδί μου. Για καλό ή κακό μόνο ο χρόνος θα δείξει. Ωραία κατάθεση σκέψεων! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Καλίτσα μοΥ!! Μόνο όσοι έχουν αδέρφια μπορούν να καταλάβουν αυτά που νιώθουμε!Βέβαια υπάρχουν και αδέρφια που δεν έχουν και τόσο ισχυρούς δεσμούς!

      Διαγραφή

My Insta Posts