Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Χριστούγεννα με την Βατραπουνζέλ!

by - Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015

Κάθε μέρα μπαίνουμε όλο και περισσότερο στο κλίμα των εορτών!Ο καιρός είναι σύμμαχός μας και, παρά τον επίμονο ήλιο, σιγά σιγά αρχίσαμε να φιγουράρουμε τα σκουφιά και τα κασκόλ μας!..

Είμαστε μόλις 18 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και οι ετοιμασίες στο σπίτι δεν έχουν σταματημό!...Οι ώρες μας κυλούν όμορφα και δημιουργικά!..

Υπάρχουν, όμως, και κάποιες ημέρες που ανυπομονούμε να έρθουν μιας και μία υπέροχη δραστηριότητα είναι κανονισμένη..Οι συγκεκριμένες μέρες του Δεκέμβρη κυλούν βάση του προγράμματος που έχω ετοιμάσει στο δικό μας Christmas calendar!... 

Αυτήν την Κυριακή, λοιπόν, τα μικρά μου τα περιμένει μια έκπληξη που μόνο χαρά θα τους δώσει!Ξέρετε πόσο πολύ χαίρονται τα παιδιά όταν στολίζουμε παρέα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο!..Στο δικό μας σπίτι, συγκεκριμένα, γίνεται μάχη..Θέλουν να τοποθετήσουν τα στολιδάκια μας όπου νομίζουν αυτά ότι ταιριάζουν καλύτερα στο δέντρο μας...Για το λόγο αυτό εγώ και η φίλη μου η Ασπασία από το My Lovable Baby  θα επισκεφτούμε το Θέατρο Πόληεκεί όπου η "Θέατρο Ρετρό" έχει ετοιμάσει ένα αφιέρωμα στα Χριστούγεννα και μας έχει προσκαλέσει να εμψυχώσουμε τη δραστηριότητα με το στόλισμα κ το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου όπου θα συμμετέχουμε μαζί με άλλα παιδάκια.




Με το (συγκεκριμένο) Θέατρο Ρετρό , ο Ντίνος έχει ιδιαίτερη σχέση!.. Από (στο) το θέατρο αυτό παρακολούθησε την πρώτη του παιδική παράσταση, η οποία του άφησε υπέροχα συναισθήματα και του έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη του!..Ακολούθησαν πολλές παραστάσεις μετά από αυτήν, αλλά αν τον ρωτήσεις ποια είναι η αγαπημένη του που έχει δει ως τώρα θα σου πει εκείνη με τις δυο αδερφούλες που έπαιζαν στο δωμάτιο τους μέσα στη σκηνή..Πρόκειται για την Βατραπουνζέλ, δύο πολύ γνωστά παραμύθια , ο Βασιλιάς Βάτραχος και η Ραπουνζέλ, σε ένα. Το ζητούμενο με την συγκεκριμένη παράσταση είναι ότι δεν προσφέρει μόνο μια όμορφη θεατρική εμπειρία, αλλά καταφέρνει με τις δραστηριότητες που ακολουθούν, αφού ολοκληρωθεί η παράσταση, να εξάψει το ενδιαφέρον των παιδιών.Η παράσταση από πέρυσι έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Βερολίνο, και με την επιστροφή της στην Ελλάδα άλλαξε και μεταμορφώθηκε σε μία  ολοκαίνουργια Βατραπουνζέλ!...


Πέρυσι συμμετείχαμε στο αποκριάτικο αφιέρωμα-, μιας και ήταν απόκριες, και μάθαμε για πολλές αποκριάτικες παραδόσεις, έθιμα και παιχνίδια..Ο μικρός είχε ενθουσιαστεί με το γαιτανάκι!..
(διαβάστε την περσινή μας εμπειρία εδώ!! )
Φέτος, θα γνωρίσουμε παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα έθιμα από όλη την Ελλάδα.
Δείτε το δελτίου τύπου και περισσότερες πληροφορίες εδώ και μην αργήσετε να δηλώσετε συμμετοχή.

Θα χαρώ πολύ να σας δω εκεί!
Σας μαμαδογλυκοφιλώ!







You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts