Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

*Οι Χριστουγεννιάτικες συνταγές μας!*

by - Τετάρτη, Δεκεμβρίου 16, 2015

Έφτασε ο καιρός που ανάβουμε το τζάκι για ζεστασιά και συντροφιά, φοράμε χοντρές καλτσούλες με μπαρμπαδάκια Χριστουγεννιάτικα, αλλά και τα σκουφάκια μας παρέα με τα ασορτί κασκόλ....It's Christmas time όπως πολύ όμορφα λέει το αγαπημένο μου τραγούδι!!!!.......Οι ώρες μας στο σπίτι κυλούν με χριστουγεννιάτικα βιβλία για παρέα και τραγούδια...


Την προηγούμενη εβδομάδα, ένα ήσυχο απόγευμα, μπήκαμε για τα καλά στην κουζίνα, ο μικρός πάντα με την αγαπημένη του Χριστουγεννιάτικη ποδιά από το λατρεμένο μας Little Closet!! , το οποίο δεν μας ξέχασε και φέτος και μας έστειλε ένα όμορφο στολιδάκι για το δεντράκι μας..Πίσω από το γλυκό αυτό κατάστημα κρύβεται η μαμά Βέρα με το γνωστό κουκουβαγιο- blog της!..Ευχαριστούμε πολύ!
Έτσι, λοιπόν, με ακόμα πιο ευχάριστη διάθεση σηκώσαμε τα μανίκια μας, κοσκινίσαμε το αλεύρι μας, βγάλαμε τα μπαχαρικά μας και πιάσαμε δουλειά ώστε να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα!!...Πάντα με την αγαπημένη μας Χριστουγεννιάτικη συλλογή τραγουδιών για συντροφιά!..

Gingerbreadman cookies..

Η συνταγή είναι το αγαπημένου μου Άκη και περιττό να σας πω ότι το σπίτι μας μυρίζει ακόμα γαρύφαλλο και κανέλα..Δεν τα στολίσαμε με royal icing μιας και ο μικρός δεν ήθελε..Τα προτίμησε σκέτα..
Είναι ο πιστός μου σύμβουλος και δεν του χαλώ χατίρι..Πάντως το έχει με την ζαχαροπλαστική..Έχει πλάκα όταν προσπαθεί να κοσκινίσει το αλεύρι..Μπορεί να γίνεται ένας πανικός μετά, για αυτό όμως υπάρχουν οι ηλεκτρικές σκούπες..Του αρέσει γιατί αισθάνεται ότι ρίχνει χιόνι με μια μαγική λέξη που λέει από μέσα του..(ο μαγικός κόσμος που κρύβεται μέσα τους!)...
Τα μπισκότα μας βγήκαν πεντανόστιμα και λαχταριστά!
christmas time


Gingerbread house!

Το δικό μας σπιτάκι ,όπως θα δείτε, δεν μοιάζει με όλα τα υπόλοιπα!..Είναι ιδιαίτερο, καθόλου στημένο όπως θα έπρεπε και του λείπει η σκεπή..Ο στολισμός του είναι ιδιαίτερος και χωρίς κάποια συνοχή..Είναι αποκλειστικό δημιούργημα του Ντίνου και ο ίδιος, όπως και εγώ φυσικά, είναι απόλυτα περήφανος για το δημιούργημά του..Εγώ έφτιαξα τα θεμέλια..Ο μικρός ανέλαβε την ομορφιά του σπιτιού μας!...Ίσως να το φαντάστηκα αλλιώς εγώ, αλλά κατέληξα στο ότι είναι καλύτερο να κάνω αυτό που είχε φανταστεί το παιδί..Ίσως η δική μου φαντασία να εκπληρωθεί κάποια άλλη στιγμή εντός των ημερών. Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία μας έκανε και διασκεδάσαμε...Κάθε φορά που προσπαθούσαμε να κολλήσουμε κομμάτι λέγαμε "σπιτάκι κάνε μας τη χάρη"...Φυσικά αυτό έπεφτε και άντε πάλι από την αρχή..Αποκτήσαμε μεγάλη εμπειρία μετά από 2 προσπάθειες οπότε η επόμενη θα μας βγει καλύτερα..Τώρα, όσον αφορά την σκεπή...Ένα κοριτσάκι είχε πεινάσει φαίνεται και στα κρυφά δάγκωσε το ένα κομμάτι της μίας πλευράς..Σαν να το είχε δαγκώσει ο ποντικός ένα πράγμα..Έτσι, για το λόγο αυτό ο δημιουργός αποφάσισε να το κάνει σπίτι- γκαράζ αυτοκινήτων..(μα τι άλλο!)...Η συνταγή που ακολούθησα για το σπιτάκι είναι πάλι του αγαπημένου μας Άκη.
christmas recipes


Μελομακάρονα της μαμάς μου!

Νομίζω ότι είναι η αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη συνταγή όλων μας, κλασσική και μαμαδίστικη...Φαντάζομαι πως κάθε σπίτι αυτές τις μέρες έχει μελομακάρονα για κέρασμα..Εμείς τα φτιάχνουμε κάθε χρόνο και με νύχια και με δόντια κρατιόμαστε να μην τα τελειώσουμε πριν την ώρα τους.. Την συνταγή θα την βρεις εδώ στη νέα μου στήλη Xmas Recipes!
melomakarona
Αυτές τις μέρες θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε ιστορίες Χριστουγεννιάτικες, είτε δίπλα στο τζάκι με τα βιβλία μας είτε βλέποντας αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ταινίες..Χτες είδαμε "the polar express" και φτιάξαμε σπιτικά ποπ -κορν της γιαγιάς μου, έτσι έλεγε το Christmas calendar μας!!!


Ως την επόμενη συνάντησή μας σε μαμαδογλυκοφιλώ!




              

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts