Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Είδαμε τον Καρυοθραύστη στο θέατρο Badminton!

by - Δευτέρα, Δεκεμβρίου 21, 2015

Καρυοθραύστης- The Bolshoi Ballet Academy

Χτες είχαμε την χαρά να απολαύσουμε μία πολύ διαφορετική παράσταση από αυτές που έχουμε δει ως τώρα!Μια φίλη μας κατάφερε να μας κλείσει εγκαίρως εισιτήρια και να που το όνειρο έγινε πραγματικότητα!Μέχρι τώρα έχουμε δει αποκλειστικά παιδικές παραστάσεις..
Ο Καρυοθραύστης, όμως, είναι ένα υπέροχο θέαμα για μικρούς και μεγάλους πόσο μάλλον όταν ζωντανεύει στην σκηνή με την υπέροχη μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαικόφσκι από τους χορευτές της μεγάλης ακαδημίας μπαλέτου Bolshoi και τους σολίστ του Θεάτρου Bolshoi!.... 
via Google


Ο Καρυοθραύστης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μαγείας των Χριστουγέννων, και επειδή εμείς αναζητάμε κάθε μέρα όλο και περισσότερη μαγεία, φέτος, δεν θέλαμε με τίποτα να το χάσουμε..
Η αλήθεια είναι πως αρχικά είχα τους ενδοιασμούς μου όσον αφορά την αντίδραση του μικρού, μιας και δεν έχουμε ξαναδεί μπαλέτο μαζί..Δεν ήξερα αν θα του αρέσει αυτού του είδους η παράσταση, που δεν είναι αποκλειστικά παιδική, και φοβόμουν μήπως μου ζητήσει να φύγουμε..
Πριν ξεκινήσουμε του έδειξα το video περί τίνος πρόκειται και έδειξε ενδιαφέρον...Του εξήγησα πως επρόκειτο για ένα ξεχωριστό παραμύθι όπου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ένα σπίτι είναι μαζεμένοι πολλοί συγγενείς και φίλοι και διασκεδάζουν γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα παιδιά ανυπομονούν να ανοίξουν τα δώρα τους και ψυχαγωγούνται από έναν κύριο της παρέας που τους απασχολεί με τα μαγικά του κόλπα!Η ώρα για τα δώρα φτάνει και η Μαρία, μία μικρή κοπελίτσα είδε πως το δώρο της ήταν μία κούκλα Καρυοθραύστης!..Από εκεί και ύστερα ξεδιπλώνεται όλη η μαγεία και αρχίζει το παραμύθι!..

Η παράσταση διαρκεί 2 ώρες σχεδόν με ενδιάμεσο διάλειμμα και οφείλω να ομολογήσω πως ο μικρός το τελευταίο 20' μόνο διαμαρτυρήθηκε..Ίσως να έφταιγε η ώρα μιας και ήταν μεσημέρι που συνήθως κοιμάται!..

Πίσω στο σπίτι ....Χτυπάει το τηλέφωνο και είναι η αδερφή μου..Συνήθως στη θεία του τα λέει όλα χαρτί και καλαμάρι!..Ξεκινάει να της εξιστορεί το παραμύθι με δικά του λόγια και τονίζει αρκετές φορές ότι " γέμισε ποντικάκια η σκηνή" , "δεν κουνιόντουσαν καν" ή ότι "στέκονταν στο ένα τους πόδι", "πετούσαν στον αέρα και δεν έκανα θόρυβο όταν έπεφταν"....Της είπε χαρακτηριστικά ότι έμοιαζαν σαν κούκλες ψεύτικες και πως δεν το πίστευε ότι ήταν άνθρωποι σαν και αυτόν στην αρχή...
Την μουσική την βρήκε εξαιρετική και μάλιστα μου ζήτησε να την ακούσουμε λίγο πριν κοιμηθούμε..Αγάπησε τον Τσαικόφσκι και χαίρομαι τόσο πολύ για αυτό!
Λέει πως τον βοηθά να βρει ρυθμό και παράλληλα κουνάει τα χέρια!..( τι έχει αυτό το μυαλουδάκι του μέσα!!)...


Περήφανη μαμά σήμερα σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!..
Μαζέψαμε λιγάκι ακόμη μαγική χρυσόσκονη και συνεχίζουμε να μετράμε αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα!...
Σας μαμαδογλυκοφιλώ!


You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts