Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Η ΦΑΡΜΑ ΜΑΣ - SENSORY PLAYING

by - Σάββατο, Ιουνίου 24, 2017

Το σχολείο έκλεισε και οι ημέρες να φύγουμε για το εξοχικό δεν πλησιάζουν ακόμη, μιας και έχουμε ένα party να διοργανώσουμε! Ο Ντίνος είναι όλο ιδέες, όπως θα έχεις καταλάβει, και μία από αυτές ήταν να φτιάξουμε την δική μας φάρμα! Η Φάρμα και το Αγρόκτημα είναι κάτι που αρέσει πολύ στον Ντίνο από τότε που επισκέφτηκε για πρώτη φορά την φάρμα του φίλου μας του J!Έτσι, ένα πρωί συγκέντρωσε όλα τα μικρά ζωάκια που έχουμε στα παιχνίδια μας και ότι άλλο θυμίζει φάρμα και ήρθε τρέχοντας να μου πει πως ήρθε η στιγμή για παιχνίδι!Δεν του αρνήθηκα, δεν είχα επιλογή!😏 Ήταν η στιγμή να φτιάξουμε την φάρμα μας!

Our Family Farm

Δεν χρειαστήκαμε πολλά! Ευτυχώς είχα φυλαγμένα στο κάδο ανακύκλωσης με πλαστικά στο σπίτι μας 2 μπουκάλια από γάλατα που είχαν αδειάσει τις προηγούμενες ημέρες! Το ένα το έβαψε ο Ντίνος με δαχτυλομπογιές στα χρώματα του μπλε! Ετοιμάσαμε ταμπελάκια με γωνιές της φάρμας μας και το αποτέλεσμα μετά από λίγο ήταν αυτό! 

sensory playing

Αρχικά, φτιάξαμε μια γωνιά για τα αλογάκια μας! Τους βάλαμε νερό και χορτάρι (πίτουρο βρώμης για την ακρίβεια) και λίγο χορτάρι έτσι για την ποικιλία!😅 Η Stacy τα έβαζε συνέχεια με την μουσούδα τους στο νερό γιατί έλεγε πως διψάνε πολύ τώρα το καλοκαίρι τα ζωάκια!Βρήκαμε και ένα cowboy μας και τον βάλαμε εκεί με το λάσο του να τους κάνει παρέα!

sensory playing


sensory playing


sensory playing

Η Γαλακτοβιομηχανία μας! Αφού έβαψε ο μικρός το μεγάλο μπουκάλι του γάλατος στα χρώματα που ήθελε, βρήκα όνομα για το γάλα που φτιάχναμε εμείς από τις αγελάδες μας! Το ονομάσαμε Γάλα ΜΜΜοουυ και πολύ γελάσαμε με αυτό! Επειδή, όμως, είμαστε πολύ ψαγμένοι αγρότες διαθέτουμε και γάλα γαϊδάρου! Αμέ! Τι μας πέρασες?

sensory playing

sensory playing


sensory playing


sensory playing

Εκτρέφουμε και κότες που τρώνε φρέσκο καλαμπόκι από τα χωράφια μας και έναν πετεινό λαλίστατο να τις επαναφέρει στην τάξη! Πουλάμε φρέσκα αυγά ημέρας!Οι κοτούλες μας τρώνε μπόλικο καλαμπόκι για αυτό και το έχουμε πλούσιο πλούσιο!


sensory playing

Τα φρέσκα λαχανικά ή ζαρζαβατικά όπως τα λέει συνέχεια ο Ντίνος, από το θερμοκήπιό μας είναι τραγανά και ζουμερά! Σκέφτηκα κάποια στιγμή να βάλω σε ένα μικρό μπολάκι λίγα ντοματίνια επειδή όμως ήμουν σίγουρη πως θα τα ζουλούσαν τα πιτσιρίκια είπα να μείνω στον χαμό από το πίτουρο και το καλαμπόκι!😅


sensory playing

Το απόγευμα μας πέρασε ευχάριστα και η αυτοσχέδια φάρμα μας βρίσκεται στο πίσω μέρος του μπαλκονιού μας ώστε να μπορούμε να παίξουμε ανά πάσα στιγμή! Το καλαμπόκι το ανανεώσαμε αρκετές φορές όπως και το νεράκι! Το πίτουρο το φάγανε κάποια πουλάκια νομίζω την πρώτη φορά γιατί έλειπε αρκετό η αλήθεια είναι! 
Με υλικά που είχα στην κουζίνα μου δημιούργησα ένα μικρό sensory play για ατέλειωτο παιχνίδι στην βεράντα μας!Τι λες? Θα το δοκιμάσεις και εσύ με τα πιτσιρίκια σου?
Ρίξε μια ματιά εδώ το προηγούμενο sensory play που απολαύσαμε με τα παιδιά και διάβασε πόσο τους βοηθάει το αισθητηριακό παιχνίδι!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!



You May Also Like

4 σχόλια

  1. Εντάξει! υπερπαραγωγή είστε!!!
    Μπράβο σας ομαδάρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερή έγινε η φάρμα σας! Μπράβο σας! Φιλιααα
    Σωτηρια
    www.mylittleworld.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωτηρία μου σε ευχαριστούμε! είναι από εκείνα τα diy που δεν κοπιάσαμε καθόλου! Καλημέρα!!!!!

      Διαγραφή

My Insta Posts