Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Μυθολογικά Παραμύθια!..'' Η Λερναία Ύδρα'' - ''Ο Πηλέας και η Θέτιδα''...Εκδόσεις Μεταίχμιο!

by - Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2016

Μπορεί να είμαστε λιγάκι μικροί ώστε να μπούμε στα μονοπάτια της Ελληνικής Μυθολογίας μας, ωστόσο η σειρά Μυθολογικά Παραμύθια από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο μου έχει εξάψει ήδη το ενδιαφέρον και την φαντασία..Η μνήμη μου έχει εξασθενίσει και νομίζω πως ήρθε η ώρα να την ακονίσω λιγάκι..Άλλωστε είναι μία πολύ καλή βιβλίο- πρόταση για τα ανίψια μου που είναι μαθητές Δημοτικού. Τα βιβλία της σειράς αυτής είναι ότι πρέπει για τις χαλαρές ημέρες του καλοκαιριού και ειδικά τα μεσημέρια που η μαμά θα θέλει ησυχία στο σπίτι, αλλά το παιδί δεν θα θέλει να κοιμηθεί!! Και επειδή έχω πολύ φιλομαθή ανίψια σκέφτηκα να τους κάνω δωράκι από ένα βιβλίο με περιεχόμενο που θα αυξήσει μεν τις γνώσεις τους ταξιδεύοντάς τους στην Μυθολογία αλλά θα κεντρίσει σίγουρα και το ενδιαφέρον τους γεμίζοντας ευχάριστα τις ώρες των θερινών διακοπών.
Θέλησα να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στην Μυθολογία δύο γνωστές σε όλους μας ιστορίες!
Εκδόσεις Μεταίχμιο



Ο πολύ αγαπημένος μας συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου μας βοηθά να κατανοήσουμε από που πήρε το όνομά του το βουνό Πήλιο αλλά και πώς ονομάστηκε Σηπιάδα μία ακτή νότια του βουνού αυτού στην Μαγνησία. Η ιστορία του θνητού βασιλιά Πηλέα και της Θεάς Νηρηίδας Θέτιδας ξεδιπλώνεται μέσα στο όμορφα εικονογραφημένο αυτό λεπτό βιβλιαράκι. Μας εξιστορεί πώς οι περιπέτειες των Δώδεκα Θεών του Ολύμπου κατάφεραν να γίνουν μύθοι!.. Στην συγκεκριμένη ιστορία αντιλαμβανόμαστε το πόσο εύκολα μπορούσαν οι Θεοί να παίρνουν διάφορες μορφές και να μπλέκονται όποτε αυτοί επιθυμούν στις ιστορίες των θνητών. Ο πρωταθλητής ήρωας και βασιλιάς Πηλέας τόλμησε να ερωτευτεί την κόρη του Νηρέα, Θεού της θάλασσας , η οποία είχε την δύναμη να μεταμορφώνεται! Εσείς ξέρετε την συνέχεια της ιστορίας?..Εγώ η αλήθεια είναι πως δεν την θυμόμουν..Ώρα να το ανακαλύψουμε λοιπόν!..
Εκδόσεις Μεταίχμιο


Ποιος δεν έχει ακούσει, διαβάσει ή δει σε ταινίες ιστορίες σχετικά με το φρικτό αυτό τέρας που λεγόταν Λερναία Ύδρα?..Οι περισσότεροι, για να μην πω όλοι, γνωρίζουμε πως επρόκειτο για ένα πολυκέφαλο αθάνατο τέρας που ζούσε μέσα στα νερά κοντά στο παλάτι του Ευρυσθέα. Ο αποκεφαλισμός του τέρατος αυτού είναι ο 1ς μεγάλος άθλος του ημίθεου Ηρακλή, που όλοι έχουμε θαυμάσει διαβάζοντας τις ιστορίες του!..Πώς κατάφερε όμως να εξοντώσει αυτό το πανίσχυρο και βρωμερό τέρας που μόλις του έκοβες το ένα κεφάλι τότε ξεπηδούσαν 3 στη θέση του?..Είχε βοήθεια στον άθλο του αυτό?...Και ποιο ήταν άραγε αυτό το φοβερό όπλο που χρησιμοποίησε ώστε να πετάξει το τέρας στον Κάτω Κόσμο μια για πάντα?..
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Όπως πολύ εύστοχα επισημαίνεται στο οπισθόφυλλο των βιβλίων της σειράς, με την σειρά αυτή επιχειρείται μια καινούργια ανάγνωση των αρχαίων ελληνικών μύθων που δεν είναι χιλιοειπωμένες ιστορίες, αλλά συναρπαστικές αφηγήσεις μέσα από τις οποίες ξετυλίγονται όλες οι διαχρονικές ανθρώπινες περιπέτειες, οι φόβοι και οι χαρές που έχουν σημαδέψει και ακόμη σημαδεύουν την ψυχή του ανθρώπου...

Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη αυτή και θα συνεχίσω να χαρίζω τέτοιες ιστορίες στα ανίψια μου με μεγάλη μου ευχαρίστηση..
Ως την επόμενη συνάντησή μας, σας μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts