Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ Pop-Up Rainbow Card

by - Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017

Το σπίτι μας σε λίγες μέρες έχει γιορτή! Ο μπαμπάς μας έχει γενέθλια! Η αλήθεια είναι πως είναι ο πιο αδικημένος στην οικογένεια μιας και συνήθως αυτόν τον μήνα κάθε χρόνο βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη και έτσι δεν έχω τον χρόνο να του ετοιμάσω ένα super party σαν αυτά των παιδιών! Συνήθως φροντίζω μόνο για την τούρτα (η γνωστή τούρτα του μπαμπά🎂), χωρίς στολισμούς και περαιτέρω διακοσμήσεις! Επειδή, όμως, το αξίζει και με το παραπάνω φέτος πρέπει να τον εκπλήξουμε ευχάριστα! Δεν νομίζεις?Για την ώρα επιμελήθηκα παρέα με τα πιτσιρίκια την ευχετήρια κάρτα που θα του δώσουμε μαζί με μια τεράστια αγκαλιά και τρία ζουμερά φιλιά!
diy birthday card
Η έμπνευση για αυτό το #diy ήρθε από το Nailed It όταν έπεσε το μάτι μου πάνω σε μία Pop-Up Rainbow Card 🌈που ανέβασαν σε video! Σκέφτηκα, λοιπόν, πως το video ήρθε η ώρα να γίνει ανάρτηση στο blog μου, μιας και πλησιάζουν τα γενέθλια του Δημήτρη την Κυριακή! Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος του ετοιμάζω μία ευχετήρια κάρτα μαζί με τα παιδιά! Η φετινή ήταν η πιο πολύπλοκη η αλήθεια είναι! Περισσότερο ασχολήθηκα εγώ παρά τα μικρά λόγω δυσκολίας! Εκείνα φρόντισαν για τις ζωγραφιές που θα στολίζουν το γραφείο του στην δουλειά!😊
Τι θα χρειαστείς: 
  • Χαρτί Α4 σε όσα χρώματα θέλεις να έχουν οι καρδούλες σου!Εγώ χρησιμοποίησα όπως θα δεις κίτρινο-μπλε-πράσινο-κόκκινο και ροζ!
  • Κόλλα 
  • Ψαλίδι
  • Μολύβι
  • Χάρακα
  • Μαρκαδόρο να γράψεις το σημείωμά σου
Ξεκινάς σχηματίζοντας καρδούλες σε όλα τα χρώματα που διάλεξες και έπειτα τις κόβεις!Στην συνέχεια κόβεις μια λωρίδα 5 εκατοστών στο πλάτος σε όποιο χρώμα θέλεις ώστε να κολλήσεις εκεί πάνω αργότερα τις καρδιές που έκοψες!Τοποθετείς την πρώτη καρδιά στο κάτω μέρος της λωρίδας και από πάνω της τραβάς μία γραμμή με το χάρακα! Έπειτα με την βοήθειά του (χάρακα) σχηματίζεις μια γραμμή ανά ένα εκατοστό προς τα επάνω! Τσακίζεις την κάθε γραμμή που χάραξες ανά εκατοστό και έπειτα ισιώνεις την λωρίδα σου ξανά! Κολλάς την πρώτη σου καρδιά στην πρώτη γραμμή από το τέλος και έπειτα τις επόμενες σε κάθε μία γραμμή που έχεις τσακίσει καλά!Φρόντισε να είναι σε μία ευθεία η καρδιές ώστε να διαδέχεται η μία την άλλη!Αρκεί να κολλήσεις τις πάνω άκρες της καρδιάς ελάχιστα! Θυμήσου πως θέλουμε αυτή η καρδιά να λυγίσει- διπλώσει και να περάσει κάτω από την δεύτερη λωρίδα που θα κολλήσεις αργότερα στο εσωτερικό της κάρτας σου!Τσακίζεις και διπλώνεις την τελευταία γραμμή της καρδιάς προς το πίσω μέρος ώστε να βλέπεις μόνο την μία καρδιά μετά την άλλη! Ουσιαστικά το μέρος που θα κρύψεις πίσω από τις καρδιές είναι αυτό που θα τραβήξεις αργότερα ώστε να φανεί το μήνυμά σου!
pop-up rainbow card

pop-up rainbow card

daddy's card
Αφού διαλέξεις τι χρώμα θέλεις να έχει η ευχετήρια κάρτα σου τότε διπλώνεις το χαρτί στην μέση! Στο εσωτερικό και δεξί μέρος της κολλάς μια λωρίδα που έχεις κόψει από άκρη σε άκρη!Έπειτα περνάς από μέσα της την λωρίδα με τις κολλημένες καρδιές! Ίσως να σε βοηθήσει και το βίντεο σε αυτά τα σημεία! Σου δίνω το link πιο πάνω!
popup rainbow card
Στο κάτω μέρος που προεξέχει έγραψα αυτό που βλέπεις στην εικόνα ↑↑↑! Αν τραβήξεις αυτή την λωρίδα λοιπόν, οι καρδούλες θα διπλωθούν κάτω από την λωρίδα που κολλήσαμε στην μέση του χαρτιού! Τραβώντας προς τα κάτω και καθώς αυτές θα κρύβονται από πίσω, θα ξεπροβάλει το μήνυμα - αφιέρωση με τις ευχές για χαρούμενα γενέθλια! Εννοείται πως μπορείς να προσαρμόσεις το μήνυμα ανάλογα με την γιορτή κάθε φορά! Μπορεί να προορίζεις την κάρτα για την φίλη σου, την μαμά σου, την γιαγιά ή όποιον άλλον θέλεις!Επίσης, μπορείς αντί για καρδιές να κόψεις αστεράκια, συννεφάκια ή ότι άλλο έχεις στο μυαλό!
birthday card

pop-up rainbow card
Για το εξώφυλλο της κάρτας ακολουθήσαμε πιστά το παράδειγμα του βίντεο γιατί μας άρεσε πολύ η ιδέα των μπαλονιών σε σχήμα καρδιάς στα χρώματα του ουράνιου τόξου! 🌈🌈
Δεν ξέρω αν σε βοήθησαν οι οδηγίες μου, σίγουρα το video θα είναι πιο κατατοπιστικό! Ωστόσο, ήθελα αυτή η κάρτα να μείνει στις αναμνήσεις της οικογένειάς μας για αυτό και την μοιράστηκα μαζί σου!
pop-up rainbow card

Χρόνια πολλά στον μπαμπά μας!
Ανυπομονούμε να σβήσουμε το κεράκι και να κάνουμε ευχή όλοι μαζί!🎂🎂🎂
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

2 σχόλια

  1. Άντε ρε!!! πολύ ωραία!!!!! νομίζω θα χαρεί ο μπαμπας σας!!
    Κι ο δικό μας εδώ γύρω γενεθλιάζει!! και σκεφτόμαστε τι θα του κάνουμε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!! Σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορούν να κάνουν τα πιτσιρίκια μόνα τους! Ωστόσο, ακόμα και με την απλή συμμετοχή τους το ευχαριστήθηκαν εξίσου!

      Διαγραφή

My Insta Posts