Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΡΑΜΜΑ

by - Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017

Όταν ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γράφει και η Ίρις Σαμαρτζή εικονογραφεί έχουμε δει και στο παρελθόν πως αυτά τα βιβλία κατατάσσονται από την πρώτη στιγμή στα αγαπημένα μας! Την ιδιαίτερη προτίμησή μας στο συγγραφικό του ταλέντο την έχουμε εκφράσει πολλάκις παλιότερα εδώεδώ αλλά και εδώ!Σήμερα ο λόγος για την νέα κυκλοφορία του συγγραφέα Ένα τελευταίο γράμμα 📯📮που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος
epbooks εκδόσεις παπαδόπουλος


Το βιβλίο αυτό εξιστορεί την ιστορία ενός ταχυδρόμου ίσως της παλιάς εποχής! Ο κύριος Κώστας είναι ο μοναδικός ταχυδρόμος ενός νησιού και η ευθύνη της δουλειάς του είναι πολύ μεγάλη! Διότι, ο ταχυδρόμος αυτός δεν μεταφέρει μόνο άψυχους φακέλους που κρύβουν μέσα τους λογαριασμούς και ενημερώσεις! Οι ταχυδρομημένοι φάκελοι του κυρίου Κώστα έχουν ψυχή, συναίσθημα, έχουν νοσταλγία και ξενιτιά!💌💌📯📮
epbooks
Όλη του η ζωή ήταν αυτό το επάγγελμα!Φρόντιζε να φτάνει κάθε μήνυμα, κάθε φωτογραφία στον παραλήπτη του χωρίς φθορά! Έδειχνε μεγάλο σεβασμό στο 'φορτίο' που κουβαλούσε κάθε φορά ο φιλότιμος ταχυδρόμος! Ωστόσο, τα χρόνια πέρασαν και ήρθε ο καιρός να ξεκουραστεί και αυτός με τη σειρά του! Η τελευταία μέρα στην δουλειά δεν ήταν, όμως, όπως την περίμενε! Κανείς δεν ήταν εκεί να τον αποχαιρετήσει, να τον ευχαριστήσει και να του πει το τελευταίο αντίο! Μα που είχαν κρυφτεί όλοι τους? Όλοι εκείνοι που φρόντιζε να μην χάσουν ούτε ένα γράμμα, ακόμα και εκείνοι που ζούσαν στο πιο απομακρυσμένο σημείο του νησιού?Δεν μπορεί να τον αφήσουν έτσι να φύγει!
Αντώνης Παπαθεοδούλου Ίρις Σαμαρτζή

Ένα τελευταίο γράμμα όμως είναι αυτό που θα τον οδηγήσει στην έκπληξη που δεν περιμένει! Άραγε θα το παραδώσει παρά την απογοήτευσή του?
ένα τελευταίο γράμμα

Το βιβλίο αυτό ξέρεις κρύβει την δική του μαγεία και θα σου πω το γιατί! Εμένα προσωπικά με ταξίδεψε στα παιδικά μου χρόνια που αντάλλαζα με τις φίλες του καλοκαιριού, της κατασκήνωσης και του χωριού δηλαδή, αλληλογραφία! Για καλή μου τύχη τα έχω φυλαγμένα αυτά τα γράμματα! Τα φυλάω σαν κόρη οφθαλμού! Κρύβουν μέσα τους έρωτες, ίντριγκες, συναίσθημα, στιγμές που θα θέλω να θυμάμαι ακόμα και στα βαθιά μου γεράματα! Ο κύριος Κωστής είναι πρόσωπο που υπάρχει και σήμερα βεβαίως βεβαίως! Ωστόσο, όπως πολύ σωστά επισημαίνεται στο βιβλίο αυτό, το φορτίο που κουβαλάει ο σημερινός μας κύριος Κωστής δεν είναι ίδιο με αυτό που θα κουβαλούσε πριν λίγα χρόνια!
epbooks

Σήμερα οι επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που τους χωρίζουν χιλιόμετρα, πόλεις και ήπειροι τους ενώνει το internet! Τα πολυάριθμα social media, οι βίντεο κλήσεις και τα εισερχόμενα emails! Η φράση ''μαύρα μάτια κάναμε'' σπάνια λέγεται αφού όλοι μπορούν να είναι σε επαφή μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πια! Ωστόσο, τίποτα δεν είναι το ίδιο!
Εξήγησα την διαφορά αυτή στον πιτσιρικά μου που δυσκολευόταν να το αντιληφθεί! Μπορεί να μην αντιλαμβάνεται απόλυτα τι σημαίνει social media και mail ωστόσο βλέπει πως τα χρησιμοποιούμε με τους συγγενείς μας που ζουν στην Θεσσαλονίκη, στην Αγγλία και στον Καναδά! Του εξήγησα πως παλιότερα δεν υπήρχε αυτή η πολυτέλεια! Η χρήση υπολογιστή δεν ήταν τόσο απαραίτητη και ειδικά στα σπίτια μας! Πως όταν εγώ ήμουν πιτσιρίκα δεν είχα καν υπολογιστή ή ipad  στην διάθεσή μου και πως απέκτησα  αφού τελείωσα το γυμνάσιο! Ούτε υπήρχαν τα κινητά τηλέφωνα και όσοι είχαν δεν τα χρησιμοποιούσαν με την συχνότητα που τα χρησιμοποιούμε σήμερα!Υπήρχαν άνθρωποι σαν τον κύριο Κωστή που μας έφερναν πιο κοντά με τους αγαπημένους μας, μεταφέροντας όσα μηνύματα θέλαμε να τους στείλουμε!Του περιέγραψα το συναίσθημα του να προσμένεις ένα γράμμα απλά και μόνο για να μάθεις τα νέα του αγαπημένου σου και του έδειξα με βαθιά συγκίνηση τα δεκάδες γράμματα του μπαμπά μου προς την μαμά μου όσο εκείνος ήταν φαντάρος στο Ναύπλιο!

Το βιβλίο αυτό κυκλοφόρησε πρώτα στα Ισπανικά και πολύ αργότερα στα Ελληνικά! Η επιτυχία του εξωτερικό ήταν εμφανής από την πρώτη στιγμή μιας και απέσπασε το διεθνές βραβείο εικονογραφημένου βιβλίου Compostela ανάμεσα σε 240 έργα! Αγάπησα ιδιαίτερα πολύ τον παλιακό τρόπο εικονογράφησης, αν μου επιτρέπεται αυτή η λέξη! Τα σκίτσα του βιβλίου θυμίζουν εποχές που ήμουν πιτσιρίκα! Απλή, λιτή και απέριττη που σε γυρίζουν πίσω στα χρόνια που έπαιζες αμέριμνη στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού!Πόσο γρήγορα περνάν τα χρόνια! Πόσο γρήγορα αλλάζουν οι εποχές?

Μπορείς να το αγοράσεις από εδώ σε τιμή με έκπτωση!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts