Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Η ΑΡΓΥΡΩ ΓΕΛΑΕΙ

by - Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017

Μια ευχάριστη ιστορία, χωρίς πολλά λόγια αλλά με ιδιαίτερα βαθύ νόημα, ήρθε τις προηγούμενες ημέρες να κατακτήσει την βιβλιοθήκη μας! Ο τίτλος του βιβλίου ήταν αυτός που κέρδισε την μικρή μου βιβλιοφάγο από την πρώτη στιγμή, μιας και φέρει το όνομα της γιαγιάς αλλά και της ξαδερφούλας της! Η Αργυρώ γελάει είναι ένα τρυφερό βιβλίο που αναφέρεται, χωρίς συναισθηματισμούς, σε ένα θέμα που μας αγγίζει όλους!
Εκδόσεις Πατάκη
Η Αργυρώ είναι ένα κοριτσάκι ζωηρό, σκανταλιάρικο που τις αρέσει να χορεύει να κάνει κούνια και να ζει την κάθε στιγμή! Είναι ένα κοριτσάκι, όπως όλα, που θυμώνει κιόλας!Της αρέσει να επισκέπτεται μουσεία, να πηγαίνει στο σχολείο αλλά και να συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες που κάνουν τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της! Η μόνη διαφορά σε σχέση με τους συμμαθητές της είναι πως η μικρή Αργυρώ δεν μπορεί να πατήσει και να σταθεί στα πόδια της! Όχι γιατί δεν είναι δυνατή αλλά γιατί δεν τις το επιτρέπει η φυσική της κατάσταση!
Η αναπηρία της, όμως, δεν την αφήνει σε τίποτα πίσω! Γιατί η Αργυρώ είναι γενναία και τολμηρή! Λατρεύει να κάνει κούνια και να πετάει στα χέρια του μπαμπά της! Απολαμβάνει την παρέα των φίλων της και ξεσπά δυνατά σε γέλια!Είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό κορίτσι με την μόνη διαφορά πως ένα καροτσάκι την βοηθά να μετακινείται από μέρος σε μέρος!
Η ιστορία αγγίζει το λεπτό ζήτημα της αναπηρίας! Ενώ, μέχρι το τέλος δεν πάει το μυαλό σου πως πρόκειται για ένα κορίτσι με αναπηρικό πρόβλημα ωστόσο καταλαβαίνεις (ο γονιός δηλαδή) πως οι συγγραφείς κάπου θέλουν να οδηγήσουν την ιστορία της ηρωίδας! Να σου πω την αλήθεια φτάνοντας στην τελευταία σελίδα χρειάστηκε να επαναξιολογήσω την ιστορία διαβάζοντάς την προσεκτικά από την αρχή! Και ναι, συμφώνησα πως ένα παιδί με αναπηρία δεν κάνει λιγότερα πράγματα από τα δικά μου παιδιά! Η δύναμη της ψυχής είναι πολύ μεγαλύτερη από την μυική! Το πιστεύω αυτό!Και στην περίπτωση που οι γονείς δεν αφήνω το παιδί να αποστασιοποιηθεί από τα δρώμενα που ακολουθεί και παρακολουθεί ένα παιδί παρόμοιας ηλικίας τότε ναι, ένα παιδί με αναπηρία δεν υστερεί σε τίποτα από ένα παιδί χωρίς αναπηρία!
Πρόκειται για ένα βιβλίο που έχει να προσφέρει πολλές συζητήσεις στους γονείς με τα παιδιά! Είναι κατάλληλο και για σχολεία μιας και το ζήτημα σίγουρα θα απασχολεί σχολικές ενότητες τάξεις του Δημοτικού!
Μπορείς να το αγοράσεις από εδώ! Μιλάμε στο παιδί μας ανοικτά για την αναπηρία και φροντίζουμε να το ενημερώσουμε σωστά!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ,


You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts