Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΟΥ

by - Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017

Η ιστορία της μικρής μαρμελαδούς είναι η αγαπημένη της μικρής μου το τελευταίο διάστημα!Λατρεύει τις μαρμελάδες, ειδικά αυτές που φτιάχνω εγώ, και κάθε πρωί αλείφουμε στο ψωμί βούτυρο και μαρμελάδα! Αμέσως μετά θυμόμαστε την μαρμελαδού και τρέχουμε να την διαβάσουμε γλείφοντας που και που τα δαχτυλάκια μας!
Εκδόσεις Πατάκη

Το παραμύθι αυτό ξεκινά με τον πιο κλασσικό τρόπο, δηλαδή με το ''Μια φορά και έναν καιρό...''  κάτι που χρησιμοποιεί πολύ η μικρή όταν ξεκινά το παιχνίδι μόνη της πλάθοντας τις δικές της ιστορίες! Μιλά για ένα κοριτσάκι που αγαπούσε πολύ την γιαγιά της! Η γιαγιά αυτή της έμαθε όλα τα μυστικά του δάσους και των δέντρων του! Η μικρή Νίνα αγάπησε πολύ το δάσος αυτό αλλά και τα φρούτα που της έδιναν τα δέντρα του! ''Τις νύχτες με πανσέληνο έπαιρνε το μεγάλο της πανέρι και μόνη της χανόταν μέσα στα κρωξίματα των νυχτόβιων πουλιών και στα σουρσίματα των ζώων''..γράφει χαρακτηριστικά η συγγραφέας! Τότε μάζευε τα φρούτα από τα οποία αργότερα μεγαλώνοντας έμαθε να φτιάχνει τις πιο μαγικές μαρμελάδες! Μαρμελάδες που μιλούσαν στην καρδιά και ικανές να ξυπνήσουν ακόμα και τα πιο βαθιά παιδικά σου συναισθήματα! Μαρμελάδες που σου μάγευαν την καρδιά και έδιωχναν κάθε ίχνος μίσους και κακίας από την καρδιά σου!
Εκδόσεις Πατάκη
Οι μαρμελάδες της Νίνας ήταν αυτές που κατάφεραν να αλλάξουν τον πιο δύστροπο βασιλιά λίγο πριν κηρύξει πόλεμο με την γειτονική χώρα! Αυτός ο βασιλιάς μόνο φθόνο, κακία και μίσος είχε στην καρδιά του! Σαν δοκίμασε ,όμως, την πρώτη κιόλας κουταλιά από την κατακόκκινη μαρμελάδα της Νίνας ήταν λες και έγινε ξανά παιδί κερδίζοντας πίσω όλη την χαμένη του αθωότητα!
Μόλις την αντίκρισε, δε, από κοντά το ντροπαλό αυτό κορίτσι με τα δυο μάτια σαν δυο σταγόνες πραγματικό μέλι κατέκτησε για πάντα την καρδιά του!
Εκδόσεις Πατάκη
Η ιστορία έχει μία απίστευτη εξέλιξη με έναν Βασιλιά που κατάφερε επιτέλους να βρει τι είναι αυτό που τον κάνει χαρούμενο στην ζωή του! Ένας Βασιλιάς που κατάφερε να συναντήσει την ευτυχία και άλλαξε μια για πάντα την ζωή και την δική του αλλά και των ακολούθων του! 
Το βιβλίο αυτό κρύβει μια τεράστια αλήθεια με την οποία θέλω πολύ να γαλουχήσω τα παιδιά μου! Όλα τα πλούτη του κόσμου, όλα τα αγαθά, τα μεγαλεία, τα πτυχία δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένος! Αυτό που σε ευχαριστεί δεν είναι απαραίτητα και κάτι ακριβό, λαμπερό και δημοφιλές! Ακόμα και όσον αφορά τα επαγγέλματα, δεν είναι ανάγκη να είσαι γιατρός, επιχειρηματίας, μεγαλέμπορος και τα συναφή! Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή από την στιγμή που σου προσφέρει όλα όσα εσύ αναζητάς! Από την στιγμή που γεμίζει την καρδιά σου! Ο Βασιλιάς της μαρμελαδούς απαρνήθηκε όλα τα μεγαλεία για τα γίνει μάγειρας! Γιατί? Γιατί πολύ απλά αυτό αγαπούσε από πάντα να κάνει αλλά δεν το ήξερε! Για αυτό και ήταν δύστροπος και μίζερος!
Η μαρμελαδού
Μακάρι να ήταν αρκετή μία μυστική συνταγή μαρμελάδας για να αλλάξει τον σημερινό κόσμο! Μακάρι να μαγεύοντας έτσι οι καρδιές και τα μυαλά και από την μια μέρα στην άλλη να γινόταν από άκρη σε άκρη όλος ο κόσμος ειρηνικός και γεμάτος αγάπη! Μακάρι η μόνη μας έννοια να ήταν πως θα φτάσει αυτή η μυστική συνταγή από την μια μεριά του πλανήτη στην άλλη! Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν έχουμε μάθει να ''ακούμε'' την καρδιά μας!Είμαστε επίδοξοι, αλαζόνες και αχόρταγοι! Όσο πιο πολλά τόσο και καλύτερα σκεφτόμαστε και έτσι δεν είμαστε ποτέ ευχαριστημένοι! 
Μακάρι ο πόλεμος να τελείωνε δίνοντας μόνο 3 κουταλιές μαρμελάδας σε αυτούς που τον συνεχίζουν με μανία, αφήνοντας να σκοτωθούν αθώες ψυχούλες, ισοπεδώνοντας τις ζωές τους και τις ψυχές τους! Μακάρι..

Η Αλεξάνδρα Μητσιάλη κατάφερε με την Μαρμελαδού να μας κάνει να αναπτύξουμε πολύ όμορφες συζητήσεις με τα νηπιάκια μου! Ο Ντίνος αποφάσισε πως θέλει να γίνει ζωγράφος! Να ζωγραφίζει ζωάκια που θα συναντά στα πιο μεγάλα δάση του κόσμου! Η μικρή δήλωσε πως θα μάθει και αυτή να κάνει μαρμελάδες και θα μου μάθει και εμένα μετά να τις κάνω καλύτερες!! 😅 Αυτές οι συζητήσεις μας που ξεδιπλώνονται με αφορμή ένα βιβλίο δεν τις αλλάζω με κανένα παιχνίδι στον κόσμο!
Η εικονογράφηση του βιβλίου από την Βάσω Ψαράκη είναι κάτι που σε κερδίζει αμέσως με την πρώτη ματιά!Η τεχνική της ιδιαίτερη σε βοηθά να κολυμπήσεις στα χρώματα και να κάνεις συννεφένιες σκέψεις!
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη και μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ σε τιμή με έκπτωση!

Ως την επόμενη συνάντησή μας σε μαμαδογλυκοφιλώ!




You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts