Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

{Μυθολογικά Παραμύθια} *Νέες Κυκλοφορίες* Ο Ταύρος της Κρήτης * Οι Στυμφαλίδες όρνιθες

by - Κυριακή, Φεβρουαρίου 12, 2017

Μπορεί να είμαστε #booklovers από κούνια, ωστόσο εδώ και λίγο χρονικό διάστημα έχουν αρχίσει να μας κατακτούν άλλου είδους βιβλιο-ιστορίες που απευθύνονται σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά! Επειδή, όμως, έχουμε το πράσινο φως από την δασκάλα μας, η οποία μας τονίζει ''διαβάστε στο παιδί ότι σας ζητά, του κινεί την περιέργεια και του εξάπτει την φαντασία'' έτσι και εμείς αρχίσαμε δειλά δειλά να μπαίνουμε στους άγνωστους κόσμους της Μυθολογίας ύστερα από μία εκπληκτική παράσταση που παρακολουθήσαμε πέρυσι με τον Ιάσονα και το Χρυσόμαλλο Δέρας
Οι άθλοι του Ηρακλή


Η πρώτη επαφή μας, με τα πρώτα μας Μυθολογικά Παραμύθια είχε γίνει εδώ διαβάζοντας για τον Πηλέα, την Θέτιδα και τον Ηρακλή! Τώρα σειρά έχουν ο Ταύρος της Κρήτης και οι Στυμφαλίδες Όρνιθες! Άγνωστες λέξεις που θέλουμε πολύ να δούμε τι κρύβουν μέσα τους! 
Ο Ταύρος της Κρήτης★ Ο 7ος Άθλος του Ηρακλή
Μυθολογικά ΠαραμύθιαΣυναντάμε πάλι τον ημίθεο Ηρακλή, τον πιο δυνατό άνθρωπο-θεό της Μυθολογίας!Ο Ηρακλής, ύστερα από εντολή του Ευρυσθέα, ταξιδεύει στην Κρήτη για να βοηθήσει τον Βασιλιά Μίνωα και τους ανθρώπους του Βασιλείου να απαλλαχτούν από έναν μαύρο Ταύρο, γεμάτο θυμό και τεράστια δύναμη, που είχε σκοπό να γκρεμίσει- πνίξει όλο το Βασίλειο! Ο Ταύρος ήταν η τιμωρία του Βασιλιά Μίνωα από τον Ποσειδώνα, θεό της θάλασσας, ο οποίος βοήθησε τον Μίνωα να πάρει τον θρόνο! Ο Μίνωας του έταξε δώρο-θυσία ότι βγει πρώτο από την θάλασσα να του το προσφέρει, και αυτό ήταν ο Ταύρος! Επειδή, όμως ο βασιλιάς μαγεύτηκε από την δύναμή του θέλησε να τον κρατήσει! Ο Ηρακλής, γνωστός για την σοφία και την εξυπνάδα του, κατάφερε να σώσει τον Μίνωα από τον Ταύρο χρησιμοποιώντας μια ενδιαφέρουσα στρατηγική χωρίς όπλα, λεοντή, τόξο ή βέλη!
Με αφορμή το βιβλίο αυτό, μάθαμε πως οι Θεοί του Ολύμπου ξεσπούσαν στους θνητούς όταν αυτοί δεν τους έκανα τα χατίρια και δεν τους πρόσφεραν τις θυσίες που ζητούσαν οι ίδιοι για αντάλλαγμα! Ο Θεός Ποσειδώνας ήταν γνωστός για τους καταποντισμούς του, όπως εκείνον της Χαμένης Ατλαντίδας, που ακόμα δεν έχει βρεθεί!
Οι Στυμφαλίδες Όρνιθες★Ο 5ος Άθλος του Ηρακλή
Οι Στυμφαλίδες όρνιθεςΤο βιβλίο αυτό μας έμαθε ότι η λέξη 'όρνιθα' σημαίνει πουλί!Μάθαμε για τα κακά πουλιά που ζούσαν στην λίμνη Στυμφαλία, από την οποία και έκλεψαν το όνομά τους και ονομάστηκαν Στυμφαλίδες όρνιθες! Ήταν πουλιά θανατερά και ανθρωποφάγα, φοβέριζαν τους κατοίκους γύρω από την λίμνη και αφάνισαν κάθε ίχνος ζωής γύρω και μέσα σε αυτήν!Ο Ηρακλής, ύστερα από διαταγή του Ευρυσθέα επισκέφτηκε την λίμνη με σκοπό να εξοντώσει αυτά τα πουλιά, που κρυβόντουσαν καλά ανάμεσα στα καλάμια που σκέπαζαν την λίμνη!Με κόλπο έξυπνο και αποτελεσματικό κατάφερε να τις θανατώσει, χρησιμοποιώντας χάλκινα κρόταλα που έκανα θόρυβο φοβερό! Οι όρνιθες δεν άντεξαν το θόρυβο που τους διαπερνούσε τα αυτιά και άρχισαν να πετούν πάνω από τον ήρωα!Τότε, αυτός με βέλη κοφτερά και αναμμένα με φωτιά άρχισε να τα πολεμά!Κατάφερε άλλες να τις σκοτώσει και άλλες να τις διώξει μακριά! Και έτσι η λίμνη Στυμφαλία πήρε ξανά χρώμα και ζωή!
Η σειρά Μυθολογικά Παραμύθια κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείς να την αγοράσεις από το ηλεκτρονικό κατάστημα των Εκδόσεων σε τιμή με έκπτωση! Συγγραφέας των συγκεκριμένων βιβλίων είναι η Μαρία Αγγελίδου, αγαπημένη συγγραφέας πολλών παιδικών ιστοριών τα οποία έχουν διακριθεί και κατακτήσει πολλά βραβεία! Η εικονογράφηση είναι της Ίριδας Σαμαρτζή, εικονογράφος του δικού μας αγαπημένου βιβλίου ''Οι καλοί και οι κακοί πειρατές''!!
Η σειρά αυτή θα βοηθήσει τον μικρό σας βιβλιοφάγο να γνωρίσει μέσα από την ανάγνωση τους αρχαίους ελληνικούς μύθους! Όπως πολύ σωστά επισημαίνεται στο οπισθόφυλλο των βιβλίων δεν πρόκειται για παλιές χιλιοειπωμένες ιστορίες, αλλά για συναρπαστικές αφηγήσεις μέσα από τις οποίες ξετυλίγονται όλες οι διαχρονικές ανθρώπινες περιπέτειες, οι φόβοι και οι χαρές που έχουν σημαδέψει και ακόμα σημαδεύουν την ψυχή του ανθρώπου! Συμφωνώ και επαυξάνω!

Ως την επόμενη συνάντησή μας σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts