Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΟΥΡ [Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ]

by - Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2017

Θα ξεκινήσω το post λέγοντας πως τα παιδιά μας μεγαλώνουν γρήγορα..Τόσο γρήγορα που καμιά φορά αναρωτιέμαι αν πρόλαβα να ρουφήξω κάθε στιγμή από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους! Μεγαλώνοντας, λοιπόν, αλλάζουν και οι προτιμήσεις τους στα βιβλία που θέλουν να διαβάσουμε!Ενώ πριν λίγο καιρό ο Ντίνος θα προτιμούσε σίγουρα κάποιο βιβλίο που θα είχε ένα ζωηρό εξώφυλλο με παιχνιδιάρικο τίτλο, τώρα τον βλέπω πως το μάτι του αρχίζει να πέφτει σε πιο μυστηριώδεις τίτλους που δεν μαρτυρούν απαραίτητα το περιεχόμενό του αλλά δημιουργούν κάποιο μυστήριο που θέλει να εξερευνήσουμε μαζί! Έτσι συνέβη με τον Οδυσσέα Μουρ, έναν τίτλο που κατάφερε να τον διαβάσει μόνος του και που δεν έβλεπε την ώρα να διαβάσουμε μαζί περί τίνος πρόκειται!
Εκδόσεις Διόπτρα
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι η πρώτη ιστορία από μια σειρά 12 βιβλίων εφηβικής περιπέτειας και φαντασίας! Μπορεί ο Ντίνος να είναι πολύ μικρότερος, ωστόσο βλέπω πως του αρέσουν οι περιπέτειες που κρύβουν κάποιο μυστήριο από πίσω και τρελαίνεται να δημιουργεί τα δικά του πιθανά σενάρια όσο διαβάζουμε!Το τριήμερο που μας πέρασε διάβασαν την ιστορία παρέα με τον μεγάλο του ξάδερφο έχοντας ένα φακό στο χέρι και μία κλεψύδρα! Όταν τους αντίκρισα στο δωμάτιο το χάρηκα πολύ!
Εκδόσεις Διόπτρα
Η ιστορία μας μεταφέρει από το Λονδίνο στο απομονωμένο Κίλμορ Κόουβ, όπου τα δίδυμα αδέρφια Τζούλια και Τζέισον θα ζήσουν σε μια έπαυλη, ονόματος Αργώ, γεμάτη κελάρια και παράξενα κειμήλια από όλον τον κόσμο! Εκεί θα τους υποδεχτεί ο κηπουρός του σπιτιού, ο κύριος Νέστορας, που γνώριζε προσωπικά τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και την επιθυμία του να μείνει στο σπίτι μόνο οικογένεια που θα έχει παιδιά!Γιατί όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος ο Οδυσσέας Μουρ, ο πρώην ιδιοκτήτης δηλαδή, σπίτι χωρίς παιδιά είναι νεκρό σπίτι!
Η πύλη του χρόνου Εκδόσεις διόπτρα
Η έπαυλη αυτή είναι γεμάτη μυστικά αλλά και υπερβολικά μεγάλη! Ένα σπίτι γεμάτο με δωμάτια, αντικείμενα συναρπαστικά και μυστηριώδη! Ο Τζέισον συνεχώς ακούει κάποιον να του ψιθυρίζει στο αυτί! Πιστεύει πως είναι η φωνή της έπαυλης που τον καλεί να την εξερευνήσει! Ο μικρός από την πρώτη μέρα εκεί ακούει θορύβους, πιστεύει πως το σπίτι κρύβει φαντάσματα και νομίζει πως τα έπιπλα έχουν την δική τους ζωή μιας και έχει την εντύπωση πως συχνά αλλάζουν από μόνα τους θέση!
Εκδόσεις Διόπτρα
Μια μέρα που οι γονείς τους έλειπαν στο Λονδίνο για να φέρουν τα έπιπλά τους στην έπαυλη, ήρθε ο κολλητός τους Ρικ να μείνει μαζί τους για ατελείωτο παιχνίδι! Τα παιδιά ύστερα από πολλή εξερεύνηση και μυστήριο βρέθηκαν μπροστά σε μία κλειδωμένη πόρτα που την έκρυβε μια ντουλάπα, λες και επίτηδες! Αφού έλυσαν τους γρίφους, κατέληξαν πως αυτή η πόρτα λεγόταν Argo Manor και ήταν η αρχαία πόρτα του Χρόνου! Η περιπέτεια μόλις είχε ξεκινήσει!Ήταν έτοιμοι να λύσουν κάθε μυστήριο που θα συναντούσαν μπροστά τους!Δεν θα πω περισσότερα, ούτε σε ποιο μέρος τους μετέφερε αυτή η Πύλη! Θα σας αφήσω με την αγωνία να ανακαλύψετε μόνοι σας!

⇰Η σειρά αυτή είναι ιδανική για παιδιά από 8 χρονών και πάνω! Ωστόσο, η δική μου εμπειρία μου έδειξε πως είναι κατάλληλη και για παιδιά από 6 ετών, αφού ο δικός μου ενθουσιάστηκε! Σαν είδε πως κέρδισε τον ξάδερφό του, που έχει αδυναμία, θέλησε να μάθει και την συνέχεια των τριών φίλων εκεί μέσα στον Χρόνο!

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ σε τιμή με έκπτωση!Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Pierdomenico Baccalario, Ιταλός συγγραφέας, και λέγεται πως έχει κυκλοφορήσει 224 βιβλία στην Ιταλία αυτής της σειράς! Εμείς στην Ελλάδα έχουμε στη διάθεσή μας μόλις 9, από τις Εκδόσεις Διόπτρα, και φημολογείται πως ο συγγραφέας δεν έχει σκοπό να σταματήσει να γράφει ιστορίες για την σειρά αυτή!

Ως την επόμενη συνάντησή μας, σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

1 σχόλια

  1. Την έχω σταμπάρει αυτή τη σειρά μόλις τελειώσουμε τον Τζερόνιμο Στίλτον! Και αφού λες πως μπορεί να το διαβάσει και μικρότερο παιδί από 8 τότε τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

My Insta Posts