Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

by - Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017

Συνταγή για αφράτα νηστίσιμα Πασχαλινά κουλουράκια έχεις? Αν όχι σήμερα θα σου δείξω την δική μου αγαπημένη συνταγή που θα μοσχοβολήσει την κουζίνα σου και θα ευχαριστήσει τα μικρά σου πιτσιρίκια! Ένα κουλουράκι πάντα είναι απαραίτητο στο σπίτι!Για τον καφέ, για το τσάι, για την δεκατιανή λιγουρίτσα στο σχολείο ή στο γραφείο!Εγώ φροντίζω να έχω πάντα γιατί τα μικρά όλο και κάτι ζητάνε!Και επειδή είναι νηστεία σκέφτηκα πως τα κουλουράκια που θα σου δείξω σήμερα πρέπει να είναι νηστίσιμα!
Πασχαλινά κουλουράκια
Τι θα χρειαστείς:
  • 1 κούπα του καφέ σπορέλαιο
  • 1 κούπες του καφέ χυμό πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια
  • 2 κούπες του καφέ ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας baikin
  • 3 κούπες του καφέ αλεύρι
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
Όπως βλέπεις είμαι παραδοσιακή στο μέτρημα! Σπάνια δίνω συνταγές με γραμμάρια! Μην σε φοβίζει καθόλου αυτό γιατί είναι συνταγές που απλά πρέπει να χρησιμοποιήσεις την ίδια μονάδα μέτρησης, δηλαδή την ίδια κούπα! Όταν λέω κούπα του καφέ εννοώ αυτή που απολαμβάνεις τον καφέ σου!Από την στιγμή που θα μετρήσεις όλα τα υλικά με την ίδια κούπα, τότε η επιτυχία της συνταγής είναι δεδομένη!
Νηστίσιμα Κουλουράκια

Πασχαλινά Κουλουράκια

easter cookies
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και ίσως να την ξέρεις ήδη! Χτυπάμε στο mixer το σπορέλαιο με τη ζάχαρη και έπειτα ρίχνουμε την βανίλια, το baikin, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ομοιόμορφο το ζυμάρι μας!Το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ώσπου να σφίξει!Έπειτα πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε! Εγώ στο μισό ζυμάρι πρόσθεσα κακάο και έτσι τα κουλουράκια μου ήταν μισά πορτοκαλιού και μισά με γεύση κακάο! Αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο με την βοήθεια ενός πινέλου! Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου! όχι παραπάνω γιατί θα ξεραθούν πολύ!


easter vegan cookies
Απλή συνταγή, νηστίσιμη και με υλικά που έχουμε στο ντουλάπι μας! Είτε νηστεύεις είτε όχι η συνταγή αυτή είναι ιδανική! Νομίζω είναι κατάλληλη και για τους vegan!

Αν ψάχνεις και για άλλες νηστίσιμες συνταγές ρίξε μια ματιά στις δικές μου νηστίσιμες συνταγές εδώ!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!


You May Also Like

7 σχόλια

  1. Δεν έχω φτιάξει ποτέ πασχαλινά κουλούρια γιατί μου φαίνεται βουνό! Τώρα με τη συνταγή σου τέρμα οι δικαιολογίες! Thanks!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, δύο φορές προσπάθησα να κάνω τη συνταγή σας και τις δύο φορες αφαίρεσα υγρά.
    Μπορείτε σας παρακαλώ να δώσετε περισσότερες διευκρινίσεις;
    Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα με την ποσότητα του αλευριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας! ένα ποτήρι του καφέ χυμό πορτοκαλιού! Είχατε δίκιο είχα γράψει 2 αντι για μια! Μετράτε με την ίδια κούπα όλα τα υλικά? Σας ευχαριστώ πολύ για την παρατήρηση! Δεν θα το έβλεπα!

      Διαγραφή

My Insta Posts