Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Η ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

by - Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2017

Επιτέλους ήλιος🌞Ήλιος ελληνικός που σου ζεσταίνει την καρδιά! Ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα, γεμάτη ομορφιές με πολύ καλό κλίμα!Ίσως να ακούγεται κλισέ αλλά έτσι είναι! Μία βόλτα δίπλα στην θάλασσα με τον ήλιο ψηλά να ζεσταίνει το πρόσωπο και το κορμί σου και αμέσως η διάθεση αλλάζει!Άλλωστε ο ήλιος ενεργοποιεί την βιταμίνη D του οργανισμού μας, η οποία μας δίνει περισσότερη ενέργεια και μας ανεβάζει την διάθεση! Έτσι και εγώ μόλις μπήκε ο Μάρτης και η ηλιοφάνεια άρχισε να επικρατεί άλλαξα αμέσως διάθεση και ξεκίνησα τις αλλαγές στο σπίτι! 
Sun shining


Ίσως να διάβασες εδώ πως ήδη έχω προσθέσει κάποιες Πασχαλινές πινελιές στο σπίτι μετά από μια επίσκεψή μου στα Flying Tiger τις προηγούμενες ημέρες!Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε αγόρασα τις αγαπημένες μου τουλίπες και έτσι στόλισα με αυτές διάφορες γωνιές του σπιτιού!Λίγα ακόμη λουλουδάκια δεξιά και αριστερά στα κασπώ μου και αμέσως μπήκε περισσότερο χρώμα!
τουλίπες άνοιξη
Τα λουλούδια τα αγαπώ! Χαίρομαι να τα βλέπω και να τα μυρίζω δεξιά και αριστερά στο σπίτι μας!Αυτή την αγάπη την πήρα σίγουρα από την κυρία Ρίνα μου που όταν ήμουν μωρό με έβαζε να μυρίζω λουλούδια!Και από την μαμά μου βέβαια που πάντα φροντίζει να έχει όμορφα λουλούδια στο μπαλκόνι της!Έτσι και εγώ βαδίζω στα χνάρια τους! Η τραπεζαρία μου συνήθως έχει ένα μπουκέτο στο βάζο να την στολίζει! Το παράθυρο της κουζίνας μου μικρά γλαστράκια με εποχιακά λουλούδια ή διάφορα παχύφυτα και το μπαλκόνι μου γλάστρες που του δίνουν χρώμα και ομορφιά! Όταν τύχει και δεν έχω στις γωνιές που θέλω κάποιο μπουκέτο αισθάνομαι ότι κάτι λείπει!
Tulips and flowers

Spring Table settings
Η άνοιξη είναι εξίσου αγαπημένη εποχή! Ίσως όχι όσο αγαπώ το καλοκαίρι, έχει όμως και αυτή την ομορφιά της! Είναι η εποχή που παίρνω αποφάσεις! Με βοηθάει αυτή η αλλαγή του καιρού πολύ! Δεν είμαι άνθρωπος των New Year's Resolutions! Συνήθως τις λίστες μου τις κάνω αυτούς τους μήνες και όχι τον Ιανουάριο μόλις αλλάξει ο χρόνος! Αυτές οι λίστες με βοηθούν να μην ξεχνώ και φροντίζω να μην μου προσθέτουν άγχος! Βρίσκονται καλογραμμένες στο αγαπημένο μου σημειωματάριο ως μια υπενθύμιση όσων σκοπεύω να κάνω πριν καλοκαιριάσει για τα καλά!Και τώρα το οξύμωρο της εποχής..
Άνοιξη
Γυρίζοντας από ένα ταξίδι αστραπή που κάναμε οικογενειακώς στην Θεσσαλονίκη μου, βρέθηκα με μία τεράστια σακούλα γεμάτη καρύδια από την καρυδιά της γιαγιάς μου!Ένα μεσημέρι, λοιπόν, που τα παιδιά δεν είχαν σκοπό να ξεκουραστούμε ούτε 5 λεπτά που λέει ο λόγος, βγήκαμε στο μπαλκόνι μαζέψαμε ήλιο και μου έκαναν παρέα στο σπάσιμο των αμέτρητων καρυδιών!
Τα καρύδια της γιαγιάς μου τα μαζεύει η καλή μου θεία τα τελευταία χρόνια! Είναι μια δουλειά του φθινοπώρου που την έχει χρεωθεί αυτή αποκλειστικά μιας και η μαμά μου συνήθως λείπει ακόμα στο νησί! Ωστόσο, και φέτος δεν με ξέχασε και για τον υπόλοιπο χρόνο θα έχουμε να τρώμε νόστιμα καρύδια από την καρυδιά της γιαγιάς και του παππού, που αν είχε στόμα να μιλήσει θα μας μαρτυρούσε πολλές ιστορίες και απογεύματα παρέα με τον παππού που απολάμβανε το τσιγαράκι του όσο πότιζε τα ζαρζαβατικά του μπαξέ και την γιαγιά να κάθεται δίπλα του απολαμβάνοντας τον καφέ της!Αυτή η καρυδιά έχει ιστορία την οποία κάποια στιγμή θέλω να την μοιραστώ μαζί σου!Είναι κάποια πράγματα που αφήνουν εποχή και μένουν βαθιά μέσα σου χαραγμένα!Είναι οι άνθρωποι που φεύγουν από κοντά σου και όμως έχουν αφήσει πίσω τους τόσες αναμνήσεις ώστε να σε συντροφεύουν ώσπου να ανταμώσεις ξανά μαζί τους!
Καρυδιά
Οι ημέρες του Μαρτίου έχουν τα πάνω και τα κάτω τους! Και μετεωρολογικά αλλά και συναισθηματικά! Είναι αυτό που λέμε ''δεν είναι όλες οι μέρες και οι ώρες ίδιες''! Ευτυχώς που υπάρχουν τα παιδιά μας και μας γεμίζουν ευτυχισμένες στιγμές! Μια ζωγραφιά, μια αγκαλιά ή ένα τραγούδι που συνοδεύεται από ξέφρενο χορό είναι εκείνα τα little big things που γίνονται αμέσως η ευχάριστη νότα της ημέρας σου!Είναι αυτά τα υπέροχα πλάσματα που σου δείχνουν την ουσία της ζωής!🌈🌈🌈
rainbows
Καλώς όρισες Άνοιξη! Αυτός ο μήνας για εμάς είναι των αλλαγών! Σε λίγες μέρες θα βρισκόμαστε ανάμεσα σε κούτες! Κάθε αλλαγή σε καλό και ανυπομονώ να υποδεχτούμε το νέο μας σπιτικό! Ετοιμάζω το ανοιξιάτικο- πασχαλινό banner μας ώστε να το στολίσουμε μόλις μπούμε!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

7 σχόλια

  1. Στείλε και προς τα δω καμιά σακούλα καρυδάκια φιλενάδα, τα λατρεύω! Αγαπημένη εποχή αυτή και για εμένα! Άντε να ξεχυθούμε στα πάρκα και στις παραλίες για βολτούλες κάτω από τον Ελληνικό ήλιο! Με το καλό να μπείτε στο νέο σας σπιτάκι, φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε αγαπούλα μου!! Νέο σπίτι και ανανεωμένη διάθεση!Και εγώ ανυπομονώ για βόλτες!! Δεν χορταίνω λέμε!!Καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  2. λουλουδια παντου!!!! τι καλυτερο;; βεβαια ο καιρος μας τα χαλασε λιγο, αλλα δεν πτοούμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτο είπα να ανεβάσω σημερα αυτή την ανάρτηση για να μην χάσουμε την διάθεση μας!!χεχε

      Διαγραφή
  3. Τι όμορφη ανάρτηση! Γεμάτη αναμνήσεις και ταυτόχρονα ελπίδα για το μέλλον και για τις αλλαγές που μας επιφυλάσσει! Καλό μήνα Εύη!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου σε ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτησή μοΥ!! Κρύβει μέσα της πολύ συναίσθημα ! Περισσότερο από όσο φαίνεται!! Καλό μήνα!

      Διαγραφή
    2. Εύη μπήκα από κινητό και δεν φάνηκαν τόσο έντονα οι αλλαγές σου! Καλορίζικο το ανανεωμένο blog! Είναι πολύ όμορφο, φωτεινό και χαρούμενο!

      Διαγραφή

My Insta Posts