Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΤΡΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ

by - Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017

Διανύουμε ήδη την δεύτερη εβδομάδα που άνοιξαν τα σχολεία και νομίζω πως πια έχουμε μπει όλοι σε Back to School mood ! Αρχίσαμε να βρίσκουμε τους ρυθμούς μικροί & μεγάλοι για άρχισα και εγώ να αναζητώ νέες βιβλιοιστορίες για την αγαπημένη ώρα μας την ημέρα αυτή των bedtimestories! Σήμερα, λοιπόν, θα σου δείξω 3 νέα βιβλία που επέλεξα από την Ελληνοεκδοτική , και τα τρία για ένα ξεχωριστό λόγο!

Ελληνοεκδοτική

🍎Τροφούπολη

Έψαχνα να βρω ένα καλό βιβλίο με θέμα την διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών! Το καλοκαίρι ήμουν αρκετά χαλαρή, όσον αφορά το θέμα της διατροφής των μικρών, και δεν ντρέπομαι να πω πως κάναμε πολλές ατασθαλίες παρέα!Μπορεί να μην φάγαμε ''βρώμικο'' φαγητό ωστόσο καταναλώσαμε πολύ περισσότερους υδατάνθρακες, άμυλο και λίπη!

ΤΡΟΦΟΥΠΟΛΗ

Η Ελληνοεκδοτική φημίζεται για τα εξαιρετικά εκπαιδευτικά της βιβλία για αυτό και εγώ επέλεξα με κλειστά μάτια το βιβλίο της Σοφίας Κύργιου, η οποία είναι η ιδιοκτήτρια του πρώτου εξειδικευμένου παιδότοπου με θέμα τη διατροφή & την άσκηση για παιδιά από 3 έως 12 ετών!Ο παιδότοπος αυτός είναι βασισμένος σε πρωτότυπα εκπαιδευτικά παιχνίδια και διαθέτει 50 μοναδικούς ήρωες κόμικς, τους Διατροφούληδες και τους Τροφούληδες!

ΤΡΟΦΟΥΠΟΛΗ

Ταξιδέψαμε μαζί με τα παιδιά στην πιο νόστιμη, πολύχρωμη και μυρωδάτη πόλη του κόσμου!Γνωρίσαμε τους Βιταμινούληδες, τα Μεταλλάκια και τους 3 Σούπερ Ένερτζι ήρωες, την Πρωτεινούλα,τον Υδατανθρακούλη και τον Λιπούλη!  Μιλήσαμε για όλες εκείνες τις τροφές που μας βοηθούν να μεγαλώσουμε σωστά, να είμαστε όμορφοι και υγιείς αλλά και αυτόν τον μάγο Τρίκακο που δε μας αφήνει σε ησυχία και θέλει να τρώμε μόνο το δικό του 'βρώμικο' φαγητό! 

ΤΡΟΦΟΥΠΟΛΗ

Η διατροφή είναι ένα θέμα που είμαι σίγουρη πως σε απασχολεί όπως και το πόση μεγάλη αξία έχει η γυμναστική στις ζωές των παιδιών μας! Είναι θέματα τα οποία απασχολούν όλες τις νέες μαμάδες μιας και δυστυχώς τα επίπεδα της παιδικής παχυσαρκίας κάθε χρόνο αυξάνονται! Θέλω πολύ να μάθω στα παιδιά μου να τρώνε τροφές που τους κάνουν καλό και τους βοηθούν να μην αρρωσταίνουν! Η μεσογειακή διατροφή που ακολουθούμε εμείς οι Έλληνες έχει τόσο μεγάλη ποικιλία που μπορείς να ετοιμάζεις γεύματα διαφορετικά κάθε φορά και νόστιμα συνάμα!Αρκεί αν έχει όρεξη η μαμά να αφιερώσει χρόνο στην κουζίνα!Γιατί κακά τα ψέμματα, το μόνο εύκολο είναι να στείλεις στο σχολείο το παιδί με μια τυρόπιτα ή ένα σκέτο κουλούρι! 
Ένα ακόμη βιβλίο που μου έλυσε τα χέρια από την Ελληνοεκδοτική, αυτή τη φορά όσον αφορά το κολατσιό στο σχολείο είναι αυτό εδώ! Όταν το πάρεις στα χέρια σου θα με θυμηθείς!
Στο ζήτημα διατροφή & κολατσιό θα επανέλθω σύντομα κοντά σου με περισσότερες ακόμα προτάσεις!

🐔 Ποιος θα πάρει το αυγό;


Αν αγαπάμε κάποιο είδος περισσότερο από όλα τα άλλα, αυτό σίγουρα είναι όσα διαπραγματεύονται την μητρική αγάπη και εξιστορούν υπέροχες ιστορίες με επίκεντρο τη μαμά και το παιδί! Στην συγκεκριμένη ιστορία η μαμά είναι μία κοτούλα, η Μαριγώ, η οποία αισθανότανε μαμά προτού καν γίνει! Το μητρικό της ένστικτο μας συγκίνησε πολύ και η δύναμη της ψυχής της μας έδωσε αφορμή για μια ακόμη μεγάλη αγκαλιά πριν κλείσουμε το βιβλίο! Η ιστορία αυτή, της Σοφίας Τσιάμη,  είναι ειδικά για εκείνες τις μανούλες που ξέρουν να προσφέρουν την αγάπη τους ακόμη και σε εκείνα τα παιδιά που δεν τα έχουν γεννήσει οι ίδιες αλλά τα έχουν αγαπήσει πολύ περισσότερο από εκείνες που τα έφεραν στη ζωή!

ελληνοεκδοτική

🐜 Η αγάπη της Μυρμηγκίνας και του Τζίτζικα🎻

Αυτή η ιστορία είναι ότι πρέπει για να διδάξει στα παιδιά μας την δύναμη της αγάπης αλλά και την διαφορετικότητα!Η ιστορία του Τζίτζικα και της Μυρμηγκίνας έρχεται να σπάσει κάθε κατεστημένο σε όσους θέλουν να πιστεύουν σε ταμπέλες και προκαταλήψεις! Ο Τζίτζικας και η Μυρμηγκίνα είναι δύο έντομα εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους και οι ζωές που ζουν λόγω φύσης είναι εκ διαμέτρου αντίθετες! Από τη μία το εργατικό μυρμήγκι που δουλεύει ασταμάτητα μαζεύοντας φαγητό για τον χειμώνα και από την άλλη το τρυφερό τζιτζίκι που αγαπά τη μουσική και λατρεύει να χαζεύει το φεγγάρι! 

Η αγάπη της μυρμηγκίνας και του τζίτζικα

Η λογική θα έλεγε πως ένα μυρμήγκι δεν μπορεί να αγαπήσει ένα τζιτζίκι! Αλλά στον έρωτα και στην αγάπη δεν χωρά η λογική και τα λόγια περισσεύουν! Μου άρεσε πολύ που διαβάσαμε αυτή την ιστορία και μετέφερα το μήνυμα στο παιδί μου αξίζει να παλεύει κανείς για αυτούς που αγαπά και τον κάνουν χαρούμενο στη ζωή του!

Η αγάπη του τζίτζικα και της μυρμηγκίνας

Εδώ μπορείς να χαζέψεις όλες τις κυκλοφορίες της Ελληνοεκδοτικής με την ησυχία σου και να επιλέξεις αυτές που θέλεις να διαβάσεις παρέα με το πιτσιρίκι σου! 
Για την Ελληνοεκδοτική σου έχω μιλήσει ήδη εδώ και για το πόσο εκτιμώ το περιεχόμενο των βιβλίων που επιλέγει κάθε φορά να εκδόσει! Το εκπαιδευτικό τους περιεχόμενο κάνει τα βιβλία τους να ξεχωρίζουν! Τα παραμύθια και το διάβασμα αυτών στα παιδιά μας είναι αναγκαία δραστηριότητα κατά τη γνώμη μου! Χαίρομαι που κατάφερα να μυήσω τα παιδιά μου στην ανάγνωση βιβλίων και που μόνα τους πια διαλέγουν το βιβλίο που θα διαβάσουμε χαλάρα το απόγευμα! Είναι μία μεγάλη επιτυχία δική μου νομίζω!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!



You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts