Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

[BACK TO SCHOOL PROJECT] #1 ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ?

by - Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017

Τι κάνουν τα πρωτάκια?💼🏫
Να μια πολύ καλή και επίκαιρη ερώτηση που συχνά ρωτούν τα πιτσιρίκια που θα διαβούν για πρώτη φορά το Δημοτικό Σχολείο? Τι κάνουν τα πρωτάκια? Πως περνά η ώρα στο σχολείο? Πότε τρώνε το κολατσιό τους? Θα έχουν τους παλιούς τους φίλους στο σχολείο? Και άλλες τέτοιες ερωτήσεις βασανίζουν το μικρό τους μυαλουδάκι! Η ίδια ερώτηση τέθηκε και χτες στο σπίτι μας και ξεκίνησε μια συζήτηση που μας απασχόλησε όλο το απόγευμα με αφορμή το νέο βιβλίο από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο με τον ίδιο ακριβώς τίτλο, από την ολοκαίνουργια σειρά τους Μαθητικά Κατορθώματα!

Back to school metaixmio books

Η μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό μπορεί να είναι δύσκολη αλλά μπορεί να είναι και πολύ εύκολη! Το κάθε παιδί αντιδρά διαφορετικά και προσαρμόζεται σε διαφορετικό χρόνο! Αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε εμείς οι γονείς, γνώμη μου πάντα, είναι να δώσουμε στα παιδιά μας να καταλάβουνε πως το Δημοτικό δεν είναι τρομακτικό ούτε και ένα μέρος που δεν θα είναι εξίσου όμορφο με το Νηπιαγωγείο! Το σχολείο θα είναι πάλι γεμάτο χρώματα, φωνές, όμορφες και γλυκομίλητες δασκάλες, το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος που γίνεται το μάθημα, η θέση μας στην τάξη που είναι η ίδια για όλη την χρονιά και τα καθήκοντά τους φυσικά! Νομίζω πως όλα τα παιδιά θέλουν να ακούν πως μεγάλωσαν πολύ! Μια ιδιότητα όσων μεγαλώνουν, λοιπόν, είναι να αλλάζουν και οι υποχρεώσεις τους στο σχολείο!

Τι κάνουν τα πρωτάκια?

Το βιβλίο ''Τι κάνουν τα πρωτάκια?'' έδωσε μια πλήρη εικόνα στον Ντίνο τι θα πει Δημοτικό σχολείο! Ένα πράγμα που με ενόχλησε πολύ το καλοκαίρι είναι πως πολλοί φόρτιζαν  το παιδί συναισθηματικά λέγοντάς του χαρακτηριστικά ότι στο μεγάλο σχολείο σε περιμένει πολλή δουλειά, σχόλια τύπου ''θα ξεχάσεις αυτά που ήξερες'' και τα συναφή! Ναι, σίγουρα θα αλλάξει πολύ η καθημερινότητά του, και η δική μου κατά συνέπεια, θα έχουμε καθήκοντα σαν θα επιστρέφουμε στο σπίτι αλλά δεν υπάρχει λόγος να τρομοκρατούμε τα παιδιά μας πριν καλά καλά δούμε πως ανταπεξέρχονται στο σχολείο! Και άλλωστε, γιατί να πανικοβάλουμε το παιδί πριν δει μόνο του τι θα πει Δημοτικό? Και ας κρίνει το ίδιο μετά τον βαθμό δυσκολίας που κρύβει αυτό!

Τι κάνουν τα πρωτάκια?

Η ιστορία της Νεφέλης μας άρεσε και η πρώτη μέρα της στο σχολείο μας άφησε στο τέλος ένα χαμόγελο με την στοργικότητα που έδειξε το κορίτσι αυτό!Ίσως να ήθελε ένα αγοράκι στη θέση της ο Ντίνος αλλά δεν ήταν κάτι που τον ενόχλησε! Αυτό που τον ενόχλησε σίγουρα ήταν το κορόιδεμα των μεγαλύτερων παιδιών στα πρωτάκια! Του εξήγησα πως και αυτό, δυστυχώς, είναι μέσα στο πρόγραμμα! Είμαι σίγουρη, όμως, όπως όλα θα πάνε καλά φέτος στο νέο μας σχολείο!

Τα ζωγραφιστά μυστικά

Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί μια ακόμη ιστορία ''Τα ζωγραφιστά μυστικά'' του μικρού Ιάσονα που του αρέσει να ζωγραφίζει ασταμάτητα και παντού, στο σπίτι, στο σχολείο, στους τοίχους, στο θρανίο! Η μαμά του είναι σίγουρη πως ο ίδιος έχει πολύ ταλέντο στη ζωγραφική ωστόσο το ίδιο ταλέντο οφείλει να αποκτήσει στην γραφή και την αριθμητική! Ο νέος του δάσκαλος, ο κύριος Πετράν, θα τον βοηθήσει να αγαπήσει και τα υπόλοιπα μαθήματα εξίσου!

Τα ζωγραφιστά μυστικά

Η νέα αυτή σειρά μεταμορφώνει το σχολείο από άγνωστο και φαινομενικά αφιλόξενο τόπο σε μια κοινότητα αναγνώρισης, αποδοχής και κινήτρων. Ιστορίες για τη δύναμη των σχέσεων σε ένα δημιουργικό και φιλικό σχολικό περιβάλλον που αναγνωρίζει τον καθένα μας ως ξεχωριστό και σημαντικό! Γιατί ο καθένας έχει τα χαρίσματά του και είναι καλός σε πολλά! Αρκεί να καταφέρει να αναδείξει τα χαρίσματά του με την βοήθεια ενός καλού εκπαιδευτικού!

Ολοκληρώνοντας αυτό το post, θα ήθελα να πω πως αν χρειάζονται κάτι τα παιδιά μας με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς είναι σίγουρα σιγουριά και να δουν στα μάτια μας πως τους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη πως θα τα καταφέρουν και φέτος! Είναι πολύ σημαντικό να τους το πούμε και με λόγια αλλά να τους το δείξουμε και στην πράξη δίνοντάς τους χρόνο και χώρο!Και φυσικά, χαρίστε τους ένα super Σχολικό Ημερολόγιο για να είναι πάντα οργανωμένοι και να μην ξεχνούν τι έχουν να κάνουν καθημερινά, να σημειώνουν αυτό που τους έκανε εντύπωση την ημέρα που πέρασε και ίσως μια δυο σκέψεις που τους απασχολούν! Εμείς διαλέξαμε το σχολικό ημερολόγιο του Ντετέκτιβ Κλουζ και ανυπομονούμε να διαβάσουμε τις περιπέτειές του σύντομα!

Ντετέκτιβ Κλουζ

Ο μήνας αυτός είναι αφιερωμένος σε πολλά Back to School Projects! Μείνε συντονισμένη μαζί μου κάνοντας subscribe στο email list μου εδώ δεξιά στην στήλη του blog!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts