Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

[BACK TO SCHOOL PROJECT] #3 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΝΗΠΙΑΚΙ ΣΟΥ

by - Σάββατο, Σεπτεμβρίου 09, 2017

Έχεις παιδάκι που θα πάει φέτος πρώτη φορά στο Νηπιαγωγείο? Προσπαθείς να οργανωθείς και δεν ξέρεις τι ακριβώς θα χρειαστείς? Είμαι εγώ εδώ να σε βοηθήσω σαν μαμά που για δεύτερη φορά θα στείλει το δεύτερο παιδί της στο Νηπιαγωγείο και να σου συστήσω ένα μέρος που θα σε βοηθήσει να πάρεις τα περισσότερα πράγματα που θα χρειαστείς για το σχολείο!

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΝΗΠΙΑΚΙ ΣΟΥ

Αρχικά, θέλω να σου πω πως καταλαβαίνω την αγωνία σου αν είναι η πρώτη σας χρονιά στο μικρό σχολείο! Θέλω, όμως, να σε καθησυχάσω και να σου πω πως τα παιδιά συνήθως είναι έτοιμα για αυτή την αλλαγή σαν θα φτάσουν 4-5 χρονών όσο και αν φαίνεται δύσκολο στην αρχή! Η δική μου εκτίμηση είναι πως εμείς δεν μπορούμε να τα αποχωριστούμε, κάτι το οποίο εκείνα διαισθάνονται και έτσι υπάρχει μία δυσκολία το πρώτο χρονικό διάστημα! Μην ανησυχείς, όμως, όλα θέλουν το χρόνο τους και σαν θα περνούν οι μέρες και θα βλέπεις το παιδί σου να μεγαλώνει και να ''ωριμάζει'' η σκέψη του θα εκπλήσσεσαι τόσο ευχάριστα που δεν θα ανησυχείς και τόσο!Σήμερα είμαι εδώ με το 3ο [Back to School Project] #3 για να σου πω τι θα χρειαστείς την πρώτη σου χρονιά στο Νηπιαγωγείο! Δες εδώ το [Back to School] #1 και εδώ το [Back to School] #2.

back to school project νηπιαγωγείο


βιβλιοπωλείο τετράγωνο
Εξοπλισμός για το Νηπιαγωγείο


🍎 ΦΑΓΗΤΟ:

Οι νηπιαγωγοί θα φροντίσουν να σε ενημερώσουν σχετικά με το φαγητό που θα πρέπει να έχει μαζί του το παιδί, το οποίο θα πρέπει να είναι υγιεινό και σε κατάλληλα δοχεία φυλαγμένο! Απαγορεύονται όλα τα είδη περιπτέρου και εκείνα που λερώνουν πολύ τον χώρο, όπως για παράδειγμα σφολιάτες, κρουασάν με μερέντα που τρέχει καθώς και χυμός! Νομίζω πως τα συγκεκριμένα, ειδικά οι χυμοί, επιτρέπονται μόνο σε περίπτωση κεράσματος στο χώρο του σχολείου όταν κάποιο παιδί έχει γενέθλια! Ιδέες για κολατσιό μπορείς να βρεις αρκετές στην στήλη μου recipes!
Το φαγητό πρέπει να φυλάσσεται σε ειδικό τάπερ, μικρού μεγέθους κατά προτίμηση, μιας και σκέψου πόσα τάπερ θα πρέπει να χωρέσουν σε ένα ψυγείο του Νηπιαγωγείου εφόσον το φαγητό χρειάζεται συντήρηση! Για το μεσημεριανό κυκλοφορούν στο εμπόριο ειδικά θερμομπόλ, τα οποία κρατούν το φαγητό ζεστό τους χειμερινούς μήνες αλλά και τάπερ που είναι κατάλληλα για φούρνο μικροκυμάτων , εφόσον υπάρχει τραπεζοκόμος στο σχολείο να ζεστάνει το φαγητό! Τέλος, μια μικρή πετσέτα που θα χρησιμοποιήσει το παιδί σαν σουπλά την ώρα του φαγητού και ένα παγούρι για το νερό που θα πιει το παιδί κατά διάρκεια της παραμονής του στο σχολείο!
Εγώ φέτος διάλεξα για την Stacy αυτό της Hello Kitty, από το Βιβλιοπωλείο Τετράγωνο, το οποίο είναι ασορτί με την τσάντα για το σχολείο αλλά και το τσαντάκι φαγητού της! 


Βιβλιοπωλείο Τετράγωνο

Για την μεταφορά του φαγητού θα χρειαστείς, ειδικά εσύ που θα στείλεις το παιδί σου στο ολοήμερο πρόγραμμα και θα πρέπει να τρώει και το μεσημεριανό γεύμα στο χώρο του σχολείου θα χρειαστείς ένα τσαντάκι φαγητού! Δες εδώ το δικό μας τσαντάκι φαγητού που επιλέξαμε από το Τετράγωνο, πάλι της Hello Kitty.

👔👗 ΕΝΔΥΣΗ:

Νομίζω πως τα πιο κατάλληλα ρούχα για το σχολείο είναι εκείνα που κάνουν το παιδί να αισθάνεται άνετα και να μπορεί να κινηθεί με ευκολία, να παίξει και να τρέξει χωρίς άγχος μήπως χαλάσει το καλό του συνολάκι! Πολλές μαμάδες στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο με τζιν και πουκάμισα, παπούτσια βόλτας που συνήθως είναι και άβολα για παιχνίδι στην αυλή, με αποτέλεσμα να γεννάται ένας ενδόμυχος εκνευρισμός στο παιδί όταν δεν μπορεί αισθανθεί άνετα. Το καλύτερο συνολάκι για το Νηπιαγωγείο είναι τα κολάν για τα κορίτσια και οι βελουτέ φόρμες για τα αγόρια! Η μπλούζα δεν είναι απαραίτητο να είναι χοντρή και ιδιαίτερα ζεστή, γιατί οι νηπιαγωγοί φροντίζουν ο χώρος να είναι πάντα ζεστός και να έχει την κατάλληλη θερμοκρασία! Μπλούζες τύπου ζιβάγκο και φλις μόνο δυσφορία θα φέρουν στο παιδί!
Η τσάντα του παιδιού πρέπει να έχει πάντα μέσα μια αλλαξιά από ρούχα σε περίπτωση που το παιδί βραχεί, λερωθεί πολύ ή έχει κάποιο ατύχημα στην τουαλέτα! Η δική μας τσάντα για την πρώτη χρονιά στο Νηπιαγωγείο είναι και αυτή Hello Kitty από το Τετράγωνο και σου δίνω εδώ ενεργό link να δεις όλα τα σχέδια που έχει διαθέσιμα στο ηλεκτρονικό του κατάστημα! Φρόντισε η τσάντα που θα διαλέξεις να είναι κατάλληλη για Νηπιαγωγείο, χωρίς trolley μιας και το παιδί δεν κουβαλά βάρος και να μην πιάνει όγκο! Πέρυσι, παρατήρησα μαμάδες που έστελναν τα παιδιά με τεράστιες τσάντες οι οποίες ήταν και άδειες μάλιστα γιατί το παιδί δεν χρειάζεται πολλά πράγματα μαζί του ούτως ή άλλως! 

τσάντα νηπιαγωγείου hello kitty

 💧ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ:

Ιδανικά, θα πρέπει το παιδί σου να έχει πάντα στη διάθεσή του ένα πακέτο χαρτομάντηλα και ένα πακέτο υγρομάντηλα για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις, όπως αυτές στην τουαλέτα ή όταν είναι πολύ λερωμένο ύστερα από πολύωρη ζωγραφική! Όλες οι δασκάλες ζητάνε και εγώ φρόντιζα να έχω πάντα στο τσεπάκι του παιδιού από ένα πακέτο!

🎨 ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ:

Συνήθως, όλα τα Νηπιαγωγεία στην αρχή της χρονιάς δίνουν λίστα με τα υλικά που θα χρειαστούν την φετινή χρονιά και ζητούν ατομικά από τον κάθε γονέα να φέρει κάποια υλικά που θα αγοράσει ο ίδιος! Την λίστα αυτήν πάντα την αγοράζω από το Τετράγωνο με κλειστά μάτια, γιατί έχει διάφορες τιμές και ξέρω πως ότι πάρω θα έχει ποιότητα! Στο σπίτι, φροντίζω πάντα να έχει το παιδί μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, ψαλίδι πρώτης κοπής, μολύβια, γόμες και ξύστρες!Τα δικά μου παιδιά έχουν την δική τους γωνιά στο σπίτι, το τραπεζάκι δραστηριοτήτων, όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατρέξει και να ζωγραφίσει! Είναι σημαντικό να ξέρουν πως ο χώρος τους ανήκει και σε εκείνο το σημείο μπορούν να εκφραστούν πάνω στο χαρτί!

📕 ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ:

Αν δεις πως το παιδί σου έχει έφεση στη γραφή από τόσο μικρή ηλικία, του αρέσει να κάνει γραμμές, να χρωματίζει, να παρατηρεί και να έχει όρεξη για μάθηση τότε κυκλοφορούν πολλά πετυχημένα και έξυπνα εικονογραφημένα φύλλα εργασιών για το Νηπιαγωγείο! Εμείς τα έχουμε αξιοποιήσει πολύ, μιας και ο Ντίνος είχε ανέκαθεν όρεξη γα γράψιμο και φυσικά είχα και εγώ να ασχοληθώ μαζί του με τις ώρες! Τα περισσότερα απογεύματά μας γέμιζαν παρέα με βιβλία δραστηριοτήτων, τα οποία μας έμαθαν την αλφαβήτα, τους αριθμούς, τα χρώματα, τα σχήματα, τις εποχές, πάντα μέσα από το παιχνίδι όμως! Κάποια από τα αγαπημένα τους είναι το ''Είμαι 3 και μπορώ'', ''Τα Φυλλαράκια από το Μεταίχμιο'' αλλά και ''Η φίλη μας η Ρόζη''!

Κλείνοντας θέλω να σου πω πως τα χρόνια στο Νηπιαγωγείο είναι πολύ όμορφα, πλούσια σε συναισθήματα, γεμάτα υπέροχες γιορτές, τραγουδάκια, εκδρομές σε πάρκα και θέατρα αλλά και μοναδικές στιγμές που όμοιες δεν θα ξαναέχεις με το νηπιάκι σου! Στο Νηπιαγωγείο κυλούν πολύ γρήγορα οι μέρες και από το πρώτο κιόλας τρίμηνο βλέπεις τεράστιες αλλαγές στο παιδί σου! Στην συμπεριφορά του, στην ομιλία του, στην σκέψη του σε όλα του! Στο Νηπιαγωγείο το μωρό σου γίνεται παιδί και εσύ θα γεμίζεις κάθε μέρα περηφάνια με τα κατορθώματά του! Έχω γράψει για όσα βίωσα ως μαμά Νηπίου σε αυτό εδώ το post  όσο φοιτούσε ο Ντίνος σε αυτό και ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σου και όσα θα βιώσω τις δύο αυτές χρονιές παρέα με την Stacy!

Πες το παιδί σου πως του έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη και πως είσαι σίγουρη πως θα τα καταφέρει περίφημα μέσα στο πολύχρωμο αυτό σχολείο! Πως εσύ θα είσαι πίσω στο σπίτι και θα περιμένεις να γυρίσει να σου πει όλα τα υπέροχα που θα μαθαίνει εκεί μέσα κάθε μέρα! Δείξε του πως χαίρεσαι που μεγαλώνει και πως καταφέρνει τόσα πολλά κάθε μέρα! Χάρισέ του το πιο λαμπερό σου χαμόγελο και εμπιστεύσου το στα χέρια της δασκάλας του! Ο ρόλος του γονέα παίζει πολύ σημαντικό λόγο στην ομαλή ένταξη του παιδιού στο σχολείο! Η Σοφία του Γονέα νομίζω θα σε βοηθήσει να δεις κάποια πράγματα αλλιώς! Τέλος, μην ξεχνάς πως και δασκάλα είναι με το μέρος σου και δίπλα σου! Ακόμα και κάτι να πάει στραβά συζήτησέ το μαζί της πριν βγάλεις οποιοδήποτε συμπέρασμα! Άνθρωποι είμαστε όλοι με τα καλά και τα κακά μας!

Πριν κλείσω θα ήθελα να σου πω με αφορμή όσων σου έδειξα σε αυτό το post, πως το Βιβλιοπωλείο Τετράγωνο το γνωρίζω τα τελευταία 5 χρόνια και σου το συστήνω ανεπιφύλακτα διότι γνωρίζω προσωπικά και το προσωπικό αλλά και τους ιδιοκτήτες! Είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν και να σου βρουν την πιο έξυπνη λύση για σένα και για την τσέπη σου όποτε ζητήσεις την άποψή τους! Είναι το Βιβλιοπωλείο που έχω εκτυπώσει όλα τα Freebies που σου έχω δείξει κατά καιρούς και ο κ. Νίκος με έχει βοηθήσει άπειρες φορές!Επίσης, έχει βοηθήσει πολύ το Νηπιαγωγείο μας σε ότι και αν έχουμε ζητήσει, όσες φορές κάναμε bazaar και ζήτησα την βοήθεια του ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων. Το προσωπικό των φυσικών καταστημάτων της αλυσίδας το αγαπώ και λατρεύω το χιούμορ τους! Αν μένεις κοντά στον Άγιο Δημήτριο στα Νότια Προάστια Αττικής μπορείς να επισκεφτείς τα δύο φυσικά καταστήματα που διαθέτει! Στο ένα, όπου διοργανώνονται σχεδόν κάθε Σάββατο εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων, θα το βρεις στη Λεωφόρο Αγίου Δημητρίου 177 & στο τηλέφωνο 2109700542 ενώ το 2ο στην Αργοστολίου 99 πάλι στον Άγιο Δημήτριο & στο τηλέφωνο 210 9843462! Ειδάλλως υπάρχει το ηλεκτρονικό τους κατάστημα tetragonobookstores που είναι πάντα στην διάθεσή σου με ανοιχτή φόρμα επικοινωνίας αν έχεις κάποια απορία ή αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα! 

Θα επανέλθω και πάλι με ένα τελευταίο (μάλλον) #backtoschoolproject και μπορείς να μείνεις συντονισμένη μαζί μου κάνοντας subscribe εδώ δεξιά στο mail list μου στη στήλη του blog!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!





You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts