Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ

by - Τετάρτη, Ιουνίου 27, 2018

''Αστυπάλαια με λένε''.. Και μόνο ο τίτλος του βιβλίου με έχει ήδη ταξιδέψει στο νησί, το οποίο δεν έχω επισκεφτεί αλλά πολύ θα ήθελα να το κάνω ένα καλοκαίρι! Η νέα ιστορία της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, την οποία γνωρίσαμε πρώτη φορά μέσα από το συγκλονιστικό βιβλίο της Μέσα από τα μάτια τους και συνεχίζουμε να περιμένουμε με την ίδια αγωνία τις ιστορίες που ετοιμάζει κάθε φορά για τα παιδιά μας! Σήμερα ταξιδεύουμε σε ένα μέρος μαγικό με μια κοπέλα φυλακισμένη χωρίς λόγο! Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί!

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ

''Τι κρύβουν οι βράχοι που' ναι σκορπισμένοι στις θάλασσες? Ποιος φυλάγει την κόρη με την άδολη καλοσύνη στην καρδιά? Τι σχήμα έχει η καρδιά της, ποια χρώματα αναβλύζει?Ποιος μπορεί να πει τ' όνομα του κοριτσιού, ποιος να το αντικρίσει? Γιατί να γίνει η αγάπη ''φυλακή'', γιατί να γίνει φόβος?''
ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ

Εδώ μπορείς να διαβάσεις όσα γράψει για τα βιβλία της Ελληνοεκδοτικής που έχουμε κρατήσει μέχρι σήμερα στα χέρια μας!

Ένα όμορφο κορίτσι, με κορμί αδύνατο και λυγερό, που έμοιαζε με αερικό φυλακίστηκε μια από έναν άκαρδο αλλά πολύ τρανό βασιλιά σε κάστρο πάνω σε ένα βράχο, γιατί δεν δέχτηκε να τον ακολουθήσει σε γη μακρινή που ήθελε αυτός να κατακτήσει! Το κορίτσι, λένε, τραγουδούσε τα πιο μελωδικά τραγούδια και στο κατάλευκο φόρεμά της φύλαγε αμέτρητα παραμύθια με κουρσάρους, πειρατές, γοργόνες και θεές! Ο βασιλιάς, λοιπόν, την κλείδωσε και διέδωσε στους κατοίκους πως όποιος τα καταγάλανα μάτια της αντικρίσει, στης θάλασσάς τους τον βυθό θα ρουφηχτεί και θα χαθεί για πάντα!Έρμη και μονάχη έμεινε η κόρη να βλέπει το βράχο να στολίζετε με όλο και περισσότερα σπίτια!Μέχρι μια μέρα που αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της και με την δύναμη της ψυχής της να αλλάξει τα δεσμά που την κρατούσαν τόσα χρόνια φυλακισμένη! Αστυπάλαια την έλεγαν και έμεινε στην ιστορία!

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ

Η γραφή της Φωτεινής στο εγχείρημα αυτό θυμίζει ποίημα γραμμένο σε άλλη εποχή! Έχει κάτι το παλαιό μέσα της αλλά όχι και αρχαίο! Η ανάγνωση του βιβλίου με πήγε χρόνια πίσω, όταν η γιαγιά μου μας έλεγε ιστορίες από την Πόλη για νεράιδες και κοπέλες όμορφες που 'θέλαν να τις κλέψουν! Ένα τέτοιο παραμυθένια ταξιδιάρικο βιβλίο είναι και αυτό με κείμενο λυρικό και εικονογράφηση ικανή να σε μεταφέρει στο νησί!

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ

Ρίξε μια ματιά για αυτό και εδώ.
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!


You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts