Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΣΧΗΜΟΙ JULIA DONALDSON - AXEL SCHEFFLER

by - Δευτέρα, Ιουνίου 25, 2018

Τα βιβλία του Axel Scheffler και της Julia Donaldson δεν τα ξεχνάμε ποτέ! Και όποτε βγει νέα κυκλοφορία ανυπομονούμε μικροί μεγάλοι να την πάρουμε στα χέρια μας! Χαίρομαι τόσο πολύ που έχω κάνει και τα παιδιά μου τόσο ανυπόμονα σε αυτό το κομμάτι όσο είμαι και εγώ! Ενθουσιάζονται πολύ όταν κρατούν ένα καινούργιο βιβλίο και πόσο μάλλον όταν ξέρουν πως αυτή η ιστορία που θα διαβάζουν θα τους αρέσει πολύ, όπως οι ιστορίες του Τικ και Τέλα και του Ζογκ!Έτσι, σήμερα χαιρόμαστε ακόμα μια φορά γιατί μόλις κυκλοφόρησε η νέα τους επιτυχία από τις Εκδόσεις Ίκαρος, πιστά κάθε φορά, Οι πέντε άσχημοι!

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΣΧΗΜΟΙ  JULIA DONALDSON - AXEL SCHEFFLER

Από το εξώφυλλο κιόλας μεταφερθήκαμε σε μέρη μακρινά, σίγουρα πολύ ζεστά και γεμάτα ζώα που δεν συναντάς στη χώρα μας, παρά μόνο στον Ζωολογικό Κήπο!Συναντήσαμε 5 ζώα, πολύ άσχημα σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, τα οποία όμως στην πορεία ανακάλυψαν πως δεν ήταν τα μόνα άσχημα στην γύρω περιοχή! Αρχικά, το πρώτο ζώο, το Γκνου, αισθάνεται πολύ μόνο! Ανακαλύπτοντας πως έχει και άλλους άσχημους για παρέα αμέσως αρχίζει να κοιτά τη ζωή με άλλο μάτι! Ποιος άλλωστε μπορεί να ζήσει μόνος του? Σαν βρέθηκα και τα πέντε άσχημα ζώα μαζί είδαν πως υπήρχαν κι άλλοι ίδιοι με αυτούς, μικρότεροι σε ηλικία! Ήταν τα δικά τους παιδάκια που οι πέντε άσχημοι φρόντιζαν να είναι πάντα ταισμένα, καθαρά και όταν αρρωσταίνουν να τους κρατούν σφιχτά το χέρι! Σου θυμίζει τίποτα αυτή η ιστορία μανούλα?

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΣΧΗΜΟΙ  JULIA DONALDSON - AXEL SCHEFFLER

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΣΧΗΜΟΙ  JULIA DONALDSON - AXEL SCHEFFLER

Η σαβάνα ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια μας! Τα παιδιά ορμώμενα από το βιβλίο άρχισαν να ζωγραφίζουν τα ''άσχημα'' αυτά ζώα αμέσως μόλις τελειώσαμε την ανάγνωση! Βέβαια, στα μάτια τους φάνταζαν διαφορετικά και όχι άσχημα! Και σε αυτό το σημείο βλέπεις πόσο πιο αθώα αντιμετωπίζουν τα παιδιά το διαφορετικό!Ποιος θα περίμενε πως ένα βιβλίο θα γέμιζε τις σελίδες του με ζώα που ίσως σε κάποιους να προκαλούν φόβο ή απέχθεια και να αποτυπωθούν μάλιστα μέσα σε μια τόσο όμορφη εικονογράφηση! Αυτό μόνο το δίδυμο Julia & Axel νομίζω πως μπορεί να το πετύχει! ''Ο Λένον και ΜακΚάρτνει της παιδικής Λογοτεχνίας'', όπως έγραψε η Sunday Times!

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΣΧΗΜΟΙ  JULIA DONALDSON - AXEL SCHEFFLER

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΣΧΗΜΟΙ  JULIA DONALDSON - AXEL SCHEFFLER

Σταθήκαμε πολύ στην ιστορία των άσχημων αυτών ζώων! Τα παιδιά ρώτησαν γιατί αποκαλούσαν τους εαυτούς τους άσχημους! Συνήθως, αναρωτήθηκε ο Ντίνος, αυτό το κάνουν οι άλλοι! Οι γύρω μας, δηλαδή, λένε ''ω!να ένας άσχημος'' ή ''να ένας κοντός με μεγάλη κοιλιά'' ! Και του είπα πως η παρατήρησή του είναι πολύ σωστή! Συζητώντας καταλήξαμε πως μπορεί να αισθανόμαστε πως ξεχωρίζουμε από τους υπόλοιπους γύρω μας για πολλούς και διάφορους λόγους! Μπορεί να αισθανόμαστε κατώτεροι ή λιγότερο έξυπνοι! Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είμαστε μόνοι μας! Υπάρχουν κι άλλοι εκεί έξω που αισθάνονται το ίδιο με εμάς και αυτό είναι υπέροχο γιατί με εκείνους μας συνδέουν πολλά! Υπάρχουν, επίσης, και εκείνοι οι άνθρωποι που παρά τα στραβά και ανάποδα μας, μας βλέπουν ως τους πιο τέλειους ανθρώπους πάνω στη γη, γιατί πολύ απλά για εκείνους είμαστε οι πιο σημαντικοί! 

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΣΧΗΜΟΙ  JULIA DONALDSON - AXEL SCHEFFLER

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΣΧΗΜΟΙ  JULIA DONALDSON - AXEL SCHEFFLER

Άλλο ένα υπέροχο βιβλίο από την συγγραφέα Julia Donaldson και τον εικονογράφο Axel Scheffler μου μας δίδαξε κάτι ουσιαστικό μέσα από λίγες σελίδες με λόγια μετρημένα!Θα το βρεις εδώ με ένα click!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!




You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts