Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

8 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

by - Πέμπτη, Ιουνίου 28, 2018

Τα σχολεία έκλεισαν, τα παιδιά μας είναι και πάλι ελεύθερα και έχουν το δικαίωμα να μην κάνουν απολύτως τίποτα!Κάποια από αυτά έχουν μοιραστεί σε summer camps, κάποια άλλα έχουν φύγει στους παππούδες και τις γιαγιάδες και κάποια άλλα βρίσκονται ακόμα ανάμεσα στα πόδια της μαμάς, η οποία προσπαθεί να τα απασχολήσει όσο πιο δημιουργικά μπορεί! Σήμερα, μοιράζομαι μαζί σου 8 νέα βιβλία για εφήβους και παιδιά δημοτικού που έπεσαν στα χέρια μου τις τελευταίες μέρες! Η καλύτερη συντροφιά για τις ήσυχες ώρες στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο τρένο, στο πλοίο, στο αεροπλάνο!

8 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Εκδόσεις Μεταίχμιο
Η απίστευτη κούρσα της Φατίμα Μπραίμι
Γίργκεν Μπανσερους

Έντουαρντ Μπέρι

Ο Γιάκομπ έχει περίεργη σχέση με τους αριθμούς και τα νούμερα, ξέρει απέξω λίστες ολόκληρες με τις επιδόσεις των αθλητών στον στίβο. Για τους συμμαθητές του, βέβαια, είναι τρελάρας. Η Φατίμα είναι καινούργια στην τάξη. Είναι από την Αλγερία και με το μακρύ φουστάνι της και το μαντίλι στο κεφάλι..είναι λιγάκι παράξενη. Όταν ο Γιάκομπ προσπαθεί να της πιάσει την κουβέντα εκείνη δεν τον κοιτάζει καν! Αυτό δεν του αρέσει.Μα όταν την βλέπει στον δρόμο για το σπίτι να τρέχει πιο γρήγορα από τον πρωταθλητή του σχολείου, αποφασίζει να την προπονήσει, να τη βοηθήσει να γίνει πρωταθλήτρια! Θα τα καταφέρει άραγε να την ετοιμάσει για το πρωτάθλημα παρά τις δυσκολίες που θα συναντήσει?

Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ
Νούμερο 3. Ο Δον Κιχώτης και ο δράκος
Έντουαρντ Μπέρι

8 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Οι Αθάνατες ιστορίες εξακολουθούν να πέφτουν θύματα μιας παράξενης πλεκτάνης που αλλοιώνει την πλοκή τους. Και αυτή τη φορά..ο Δον Κιχώτης δεν έρχεται αντιμέτωπος με ανεμόμυλους, αλλά με έναν δράκο! Η Άλμπα και ο Ντιέγκο κατάφεραν να διορθώσουν δύο ιστορίες, αλλά οι περιπέτειες τους μόλις τώρα ξεκίνησαν! Και κάθε φορά είναι πιο επικίνδυνες! Ανάμεσα σε ιππότες, πριγκίπισσες,δράκους και..δαίμονες, θα πρέπει να καταφέρουν να επιβιώσουν και να επιστρέψουν στη ζωή τους και στη θεία Μπεατρίθ!

Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου
Kimberly Brubaker Bradley

Έντουαρντ Μπέρι

Το βιβλίο αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενός γενναίου κοριτσιού την περίοδο του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Η δεκάχρονη Έιντα, ξεπερνώντας τις κακουχίες της καθημερινής της ζωής, δραπετεύει με τον αδελφό της στη βρετανική επαρχία. Εκεί ξεκινάει μια νέα ζωή μαθαίνοντας το αυτονόητο: πως έχει ίσα δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της. Παράλληλα, τα δυο αδέλφια αναπτύσσουν μια δυνατή σχέση με τη Σούζαν Σμιθ, τη γυναίκα που τα παίρνει υπό την προστασία της. Θα αποδειχθεί άραγε ο δεσμός τους αρκετά ισχυρός ώστε να τους κρατήσει ενωμένος, παρά τον πόλεμο και τις συνθήκες που απειλούν να τους χωρίσουν?

Εκδόσεις Πατάκη
Αλλόκοτες Ιστορίες
Φίλιππος Μανδηλαράς- Ελένη Κατσαμά

Έντουαρντ Μπέρι

29 Ιστορίες δημιουργικής γραφής κι ένα τετράδιο φαντασίας!
Οι δύο συγγραφείς προκαλούν ο ένας τον άλλον να γράψει μια ιστορία με λέξεις που μοιάζουν ασύνδετες μεταξύ τους. Μια προπόνηση της φαντασίας, μια εξερεύνηση του παράλογου και της ανοησίας, μια απόπειρα απελευθέρωσης από τους κανόνες.

Κάθε μέρα άλλος
Ντέιβιντ Λέβιθαν

8 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ονομάζεται Α. Κάθε πρωί ξυπνάει στο σώμα και στη ζωή ενός διαφορετικού ανθρώπου. Ποτέ δεν ξέρει από πριν ποιο θα είναι το άτομο μέσα στο οποίο θα βρεθεί. Αν θα είναι αγόρι ή κορίτσι, λευκός ή μελαμψή, χαρούμενος ή θυμωμένη. Το έχει αποδεχτεί όμως, έχει ορίσει μάλιστα και τους κανόνες. Δεν δένεται πολύ, μένει διακριτικά στη ζωή των άλλων και δεν αναπαύεται στην καθημερινότητα που μοιράζεται για μια μόνο μέρα.
Ώσπου ένα πρωί ξυπνάει στο σώμα του Τζάστιν και γνωρίζει την κοπέλα του, τη Ριάννον. Τότε νιώθει ότι βρήκε επιτέλους κάποιον με τον οποίο θέλει να είναι μαζί του. Κάθε μέρα.
Ένα υπέροχο βιβλίο που θα μιλήσει στην καρδιά του εφήβου που ψάχνει για αγάπη και ένα σώμα για να τη μοιραστεί!


Εκδόσεις Μίνωας
Ένα μυστήριο για τον Μπούφο Νούμερο 5 & 6!
Περιπέτεια στην Cacaoland
Το στοιχειωμένο κάστρο

8 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ο Μπούφος επιστρέφει με δυο νέες ιστορίες, κάνοντας έτσι 6 τα βιβλία της πετυχημένης σειράς του! Ένα ταξίδι στην Cacaoland και ο φετινός προορισμός του για τις διακοπές είναι εδώ για να ταξιδέψουν το παιδί μας σε νέες περιπέτειες γεμάτες γέλιο, φαντασία και μυστήριο!


Εκδόσεις Καλέντη
Η Μόλσα στα ίχνη της ευτυχίας

8 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Η Μόλσα είναι ένας σκύλος που είδε το σπίτι και την οικογένεια με την οποία ζούσε να εξαφανίζονται, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος και μια βόμβα τα κατέστρεψε όλα. Ανάμεσα στα ερείπια ψάχνει απεγνωσμένα τα δύο παιδιά, τη Γιανίνκα και τον Μίρεκ. Φεύγει για να σωθεί, περνάει πολλές περιπέτειες και αλλάζει αφεντικά. Όμως δε κάθε μυρωδιά ψάχνει τους δυο αγαπημένους του φίλους και δεν θα πάψει ποτέ να αναζητά τα ίχνη της ευτυχίας..
Ένα δυνατό βιβλίο με βαθύ το αίσθημα της συγκίνησης, της αγάπης, της φιλίας και της αισιοδοξίας χρωματίζουν  τις ασπρόμαυρες σελίδες αυτής της υπέροχης αντιπολεμικής ιστορίας.


Τα κείμενα που γράφω κάτω από κάθε τίτλο είναι δανεισμένα από τα οπισθόφυλλα των βιβλίων διότι δεν έχω διαβάσει εγώ η ίδια τις ιστορίες, πέραν από τη Μόλσα και το Κάθε μέρα άλλος που έχω αφήσει στη μέση! Ζητώ την κατανόησή σας για αυτό, αλλά είναι τρομερά δύσκολο να έχω άποψη για όσα βιβλία έρχονται στα χέρια μου, αν και θα το ήθελα πολύ! Δεσμεύομαι μόλις τα διαβάσω, γιατί σίγουρα θα το κάνω μαζί με τα παιδιά μου, να ενημερώσω με update την ανάρτηση αυτή!

Σε κάθε τίτλο βιβλίου δίνεται το link που θα σε οδηγήσει στον Εκδοτικό ώστε να το κάνεις δικό σου! Δώρισε ένα βιβλίο στο παιδί σου, στο ανίψι σου ή στο παιδί φίλου! Το βιβλίο χαράζει μέσα μας συναισθήματα και γνώση ειδικά στην τρυφερή παιδική ηλικία αλλά και στην εφηβεία!Το βιβλίο έχει αξία!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!



You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts