Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

4 ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

by - Τρίτη, Ιουνίου 26, 2018

Με την ανάρτηση αυτή καλωσορίζω τις Εκδόσεις Διάπλαση στη στήλη μου με το Παιδικό Βιβλίο αλλά και στην στήλη μου Βιβλία για Ενήλικες!Κρατώ στα χέρια μου 2 υπέροχα εικονογραφημένα παιδικά βιβλία, ένα εφηβικό και ένα βιβλίο για προβληματισμένους γονείς!

4 ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Τα βιβλία της Κλαίρης Καμπάνη τα αγαπήσαμε από την στιγμή που αντικρίσαμε το εξώφυλλο κιόλας!Λένε πως δεν πρέπει να κρίνεις ποτέ ένα βιβλίο από το εξώφυλλο, ωστόσο εμείς τα λατρέψαμε! Είναι τα πρώτα βιβλία της συγγραφέως που πιάνουμε στα χέρια μας και δεσμεύτηκα στα παιδιά πως σύντομα θα γνωρίσουμε και άλλες ιστορίες της Κλαίρης! 

4 ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Αυτή η ιστορία είναι βασισμένη σε έναν λαϊκό ινδιάνικο μύθο όπως μας αναφέρει η συγγραφέας!Ο μικρός Χονιαχάκα ζούσε σε ε'να χωριό, κοντά στη λίμνη Κατινχάρα και ήταν μέλος της φυλής Ναβάνγκο! Σύμφωνα με το έθιμό τους όταν ένα Ινδιάνος ήθελε να γίνει μεγάλος κυνηγός έπρεπε μόλις κλείσει τα 120 φεγγάρια της ζωής του να αφήσει το χωριό του και να πάει στο μεγάλο βουνό Μάντου για την μεγάλη δοκιμασία! Έτσι κι έκανε ο ''μικρός λύκος''..Ή μήπως όχι τελικά??

4 ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

4 ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

4 ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Ο Τίκι ΜΠΟΥΜ και ο πειρατής ΤΑΚ! 



Ο πειρατής Τακ, όπως όλοι οι πειρατές είναι κακός, με άσχημους τρόπους και τον μόνο που τον νοιάζει είναι να βρει έναν χαμένο θησαυρό και να πλουτίσει! Ο Τίκι Μπουμ θα βρεθεί στον δρόμο του και μέσα από μια περιπέτεια σε ένα πανέμορφο μικρό νησί που θα τυλιχτεί στις φλόγες θα του αλλάξει όλη του τη ζωή! Μπορεί ένας κακός πειρατής να μετατραπεί σε ένα γλυκό και σκανταλιάρη παππού? Ποιος ξέρει!




Περιβάλλον SOS! Συγγραφική ομάδα Μικρά Μολύβια!
Εικονογράφηση Ναταλία Καπατσούλια


4 ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Μια υπέροχη ιστορία για το περιβάλλον μας και πως εμείς οι άνθρωποι ''τα κάνουμε θάλασσα'' καταστρέφοντάς το! Έντεκα παιδιά αφουγκράζονται την φύση που τους εκπέμπει ''sos'' και προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για τον πλανήτη τους!Από την Γαία, στους Ολύμπιους Θεούς, τις Νηρηίδες, τις Δρυάδες, τις Μούσες και τις Νεράιδες μέχρι και τους ανθρώπους και τα ζώα θα δούμε την προσπάθεια των παιδιών να σώσουν ότι μπορούν! Άραγε ξέρουν τι πρέπει να κάνουν? Θα τα καταφέρουν?

Η ομάδα ''μικρά μολύβια'' αποτελείται από τη μαθητική συγγραφική ομάδα του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Νέα Παιδεία, όπου σε συνεργασία με μαθητικές συγγραφικές ομάδες άλλων σχολείων γράφουν κάθε χρόνο και παρουσιάζουν ένα αλλιώτικο λογοτεχνικό βιβλίο. Μαθητές και μαθήτριες μαθαίνουν να εκφράζουν τις ιδέες τους μέσα από ήρωες που δημιουργούν οι ίδιοι! Στα παιδιά αυτά αξίζει ένα τεράστιο μπράβο, γιατί το έργο τους είναι θαυμάσιο!

Οδηγός για προβληματισμένους γονείς
Η αντιμετώπιση των ''δύσκολων'' παιδιών
Μισέλ Μαζιάντ- Μετάφραση Αλέξανδρος Πανούσης


4 ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ


Ο Μισέλ Μαζιάντ είναι γιατρός και παιδοψυχίατρος και σε αυτό το βιβλίο απαντά σε μια σειρά ερωτήσεων που απασχολούν πολλούς γονείς από εμάς σήμερα, όπως : πώς θα διευκολύνετε την επικοινωνία με το παιδί, πως θα επαναφέρετε την πειθαρχία και τα συναφή. Το βιβλίο περιέχει ένα ερωτηματολόγιο για να ανακαλύψετε την ιδιοσυγκρασία των παιδιών σας! Είναι ένα βιβλίο που δεν γεμίζει ενοχές εμάς τους γονείς, σύμφωνα με κριτικές που έχω διαβάσει, απεναντίας μας γεμίζει με κουράγιο!Δεν το έχω ολοκληρώσει ακόμη αλλά έχω να πω πως μας απενοχοποιεί αρκετά!

Χαίρομαι πολύ που προστέθηκε στη στήλη αυτή ακόμα ένας αξιόλογος Εκδοτικός Οίκος που θα συντροφεύει τον ελεύθερο χρόνο τον παιδιών μου αλλά και που θα σου προτείνει μέσα από εμένα βιβλία να διαβάσεις  μαζί με τα μικρά ή μεγάλα σας παιδιά!Από εδώ και στο εξής θα βρίσκεις τις νέες κυκλοφορίες των Εκδόσεων Διάπλαση στο mamasnapas.gr! Μείνε σε επαφή μαζί μου κάνοντας subscribe στο GDPR friendly mail list μου εδώ δεξιά στο blog!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts