Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ISOL ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΡΤΗΣ

by - Τρίτη, Ιουνίου 05, 2018

Οι Εκδόσεις Μάρτης μας προσκαλούν σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που ετοίμασαν προς τιμήν της πολυβραβευμένης παιδικής συγγραφέας Isol, η οποία θα επισκεφτεί τη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα την Αθήνα για κάποιες μέρες!Η παιδική συγγραφέας Isol στην Αθήνα λοιπόν, παρέα με τις Εκδόσεις Μάρτη και έλα να σου που περισσότερα για τον τόπο, την ώρα και το θέμα!

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ISOL ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΡΤΗΣ

Την συγγραφέα την γνωρίσαμε εγώ και τα παιδιά μέσα από το βιβλίο της ''Είναι καλό να έχεις ένα παπάκι'' τον Οκτώβρη που μας πέρασε και σήμερα έχουμε την χαρά να διαβάζουμε και το βιβλίο της ''Ο Πετίτ, το τέρας''!Η πολυτάλαντη συγγραφέας και μουσικός έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο να προσεγγίζει το παιδικό μυαλουδάκι!Στην συνάντηση αυτή, η συγγραφέας θα μας παρασύρει σε έναν ευφάνταστο ταξίδι στον μαγικό χώρο των βιβλίων της! Μικροί & μεγάλοι θα μπορέσουν να συνομιλήσουν μαζί της και να πάρουν ενυπόγραφο το αντίτυπό τους!

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ISOL ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΡΤΗΣ

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την άφιξη της ISOL και τις εκδηλώσεις που θα είναι παρούσα, καθώς καιτις ώρες διεξαγωγής της εκδήλωσης από τις Εκδόσεις Μάρτη θα βρει στο Δελτίο τύπου που ακολουθεί!


''Ο Μάρτης σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αργεντινής έχει τη μεγάλη χαρά να καλωσορίσει τον Ιούνιο στην Ελλάδα την ISOL, την πολυβραβευμένη συγγραφέα και εικονογράφο από την Αργεντινή! Η πολυτάλαντη δημιουργός παιδικών βιβλίων και μουσικός επισκέπτεται τη χώρα μας για πρώτη φορά στις 9 Ιουνίου δίνοντάς μας την ευκαιρία να αποκτήσουμε πιο άμεση και ουσιαστική γνωριμία με το έργο της.
Η ISOL (Marisol Misenta) γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες το 1972, σπούδασε Διδακτική της Τέχνης και στη συνέχεια ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες. Από το 1997 δημιουργεί βιβλία με δικά της κείμενα και εικόνες και συνεργάζεται με σπουδαίους συγγραφείς και καλλιτέχνες, όπως οι Jorge Luján, Paul Auster κ.ά. Τα βιβλία της κυκλοφορούν σε περισσότερες από 20 χώρες (Σουηδία, Ελβετία, Κίνα, Κορέα, ΗΠΑ κλπ). Για το έργο της έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Το πιο σημαντικό είναι το ALMA, η μεγαλύτερη διάκριση για έναν συγγραφέα και εικονογράφο παιδικού βιβλίου, ένα βραβείο που απονέμεται κάθε χρόνο στη μνήμη της Σουηδής συγγραφέα Astrid Lindgren από τη σουηδική κυβέρνηση και το οποίο απονεμήθηκε στην ISOL το 2013.
«Η ISOL δημιουργεί εικονογραφημένα βιβλία από την οπτική των παιδιών. Οι εικόνες της πάλλονται από ενέργεια και εκρηκτικά συναισθήματα. Με μια πολύ χαρακτηριστική παλέτα χρωμάτων και με ανεξάντλητες καινοτόμες εικαστικές λύσεις, η ISOL μετατοπίζει εδραιωμένες αντιλήψεις και ωθεί τα όρια των εικονογραφημένων βιβλίων παραπέρα. Έχοντας ως αφετηρία το διαυγές βλέμμα των παιδιών για τον κόσμο, αποδίδει με ισχυρή καλλιτεχνική έκφραση τις ερωτήσεις τους και προσφέρει ανοικτές απαντήσεις. Με απελευθερωτικό χιούμορ και ελαφρότητα διαχειρίζεται ακόμα και τις σκοτεινότερες πλευρές της ύπαρξης».
Όλα τα βιβλία της στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μάρτης: • Νουμεράλια, 2014 • Ο Πετίτ, το τέρας, 2014 • Νοτούρνο, συνταγές για όνειρα, 2015 • Είναι καλό να έχεις ένα παπάκι, 2017
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Σάββατο 9 Ιουνίου, 12:00:
Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ISOL ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΡΤΗΣ

Παρουσίαση του βιβλίου Νοτούρνο, Συνταγές για όνειρα στο βιβλιοπωλείο Public στο Κολωνάκι. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ LEA οι εκδόσεις Μάρτης και το βιβλιοπωλείο Public στο Κολωνάκι σας προσκαλούν το Σάββατο 9 Ιουνίου στις 12:00 σε ένα μαγικό ταξίδι με αφορμή το βιβλίο της ISOL Νοτούρνο, συνταγές για όνειρα! Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν όνειρα και να γνωρίσουν από κοντά τη σπουδαία Αργεντινή εικονογράφο ISOL στην πρώτη της επίσκεψη στη χώρα μας!
Κυριακή 10 Ιουνίου: 3o Bobos Art Festival
Στη μία η ώρα, στη σκηνή του 3ου Bobos Art Festival στον Κήπο του Μεγάρου, η αγαπημένη ομάδα Κοπέρνικος θα μας ταξιδέψει στον μαγευτικό κόσμο της πολυβραβευμένης Αργεντινής δημιουργού ISOL. Με μια χιουμοριστική αυτοσχέδια μίνι παράσταση γεμάτη φαντασία, οι ηθοποιοί Μιχάλης Κοιλάκος και Γιάννης Αδρίμης θα μας γνωρίσουν το έργο της ISOL που βραβεύτηκε το 2013 με το διεθνές βραβείο ALMA (τη μεγαλύτερη διάκριση που μπορεί να λάβει ένας δημιουργός παιδικού βιβλίου) και επισκέπτεται τη χώρα μας για πρώτη φορά. Μέσα από τους ανατρεπτικούς διαλόγους τους θα μας παρουσιάσουν τα βιβλία Ο Πετίτ το τέρας και Είναι καλό να έχεις ένα παπάκι και, στο τέλος, την ίδια την ISOL, που θα ανέβει στη σκηνή για να συναντήσει τους μικρούς της φίλους και να υπογράψει τα βιβλία τους!
Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ISOL ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΡΤΗΣ

Πέμπτη 14 Ιουνίου, 18:00: Η Isol υπογράφει τα βιβλία της στον Μάρτη!
Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ISOL ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΡΤΗΣ

Η πολυβραβευμένη Αργεντινή συγγραφέας και εικονογράφος ISOL παρέα με τον ταλαντούχο συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αντώνη Παπαθεοδούλου θα μας παρασύρουν σε ένα ευφάνταστο ταξίδι στον μαγικό κόσμο των βιβλίων της. Στο τέλος της εκδήλωσης, η ISOL θα υπογράψει τα βιβλία της και θα συνομιλήσει με φίλους και δημοσιογράφους (Εκδόσεις Μάρτης, Χάρητος 8, 10675, Κολωνάκι).''

Μην χάσετε αυτές τις 3 συναντήσεις με την συγγραφέα σε περίπτωση που αγαπάτε τα βιβλία σας! Εμείς σίγουρα σε μια από αυτές θα είμαι παρόντες με τα παιδιά!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

You May Also Like

0 σχόλια

My Insta Posts