Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση των κειμένων ή των φωτογραφιών χωρίς άδεια χρήσης από τον ιδιοκτήτη. Από το Blogger.

EASY BAKE MUFFINS WITH CHOCO CHIPS- NO MIXER RECIPE

by - Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 28, 2017

Τι κάνεις όταν είσαι εργαζόμενη μαμά και τα παιδιά σου έχουν μάθει να τρώνε σπιτικό κολατσιό ή γλυκό από τα χεράκια της μαμάς αλλά εσύ έχεις ελάχιστο χρόνο πια στη διάθεσή σου και δεν προλαβαίνεις να κάνεις όσα έκανες παλιότερα λόγω αρκετών ωρών εργασίας?Μην κουράζεσαι, σου έχω την απάντηση!..Βρίσκεις γρήγορες συνταγές, μη χρονοβόρες, με λίγα υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου και χωρίς πολλά πολλά πιάνεις το σύρμα, μιας και δεν χρειάζεσαι ούτε μίξερ για να την εκτελέσεις! Σήμερα, λοιπόν, μετά από μια εβδομάδα εργαζόμενη μαμά, έρχομαι να σου δείξω μια συνταγή που δοκίμασα και μου άρεσε πολύ για όλα όσα σου ανέφερα πιο πάνω!


muffins with choco chips

Θα μου πεις, τζάμπα πληρώσαμε την κουζινομηχανή? Τι την έχουμε και κάθεται, για στολίδι στον πάγκο της κουζίνας? Όχι, βέβαια!Απλά σε αυτή την συνταγή δεν την χρειάζεσαι, πως να το κάνουμε δηλαδή !Άφησέ την να ξεκουραστεί και βγάλε ένα μπολ με το σύρμα!Α! Πριν από αυτό πιάσε μολύβι και χαρτί να γράψεις την συνταγή!

Υλικά που θα χρειαστείς:
  • 4 φλυτζάνια αλεύρι
  • 4 κ.γ. Bakin Powder
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη ή κρυσταλλική
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 βιτάμ χρυσό λιωμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς

Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι και προσθέτεις το bakin και τη ζάχαρη! Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύεις το γάλα, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάς με το σύρμα σου. Αδειάζεις τα υγρά υλικά στα στέρεα και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σου! Μοιράζεις ίσα στις θήκες σου και ψήνεις για 25 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο τους 170 βαθμούς! 

muffins with choco chips

Αυτά τα muffins είναι πολύ αφράτα! Εμείς γενικά αγαπάμε πολύ τα κεκάκια και βρίσκω νέα συνταγή κάθε φορά! Τα πιο απίστευτα, όμως, που έχουμε φάει με τα παιδιά είναι τα κεκάκια μου με κακάο, αχλάδι  και κανέλα Κεΰλάνης! Αυτή η συνταγή έκανε θραύση και στο σπίτι αλλά και στο σχολείο που τα κεράσαμε κάποια στιγμή! Δοκίμασε και τις δύο αυτές συνταγές και θα με θυμηθείς!

muffins with choco chips

Πρέπει να κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη από κάθε άποψη! Εγώ, μπορεί να στερηθώ άλλα πράγματα αλλά το κολατσιό τους πάντα θέλω να το φροντίζω εγώ! Είμαι αρκετά δύσπιστη και δεν αγοράζω τέτοια είδη, που μπορώ να φτιάξω μόνη μου στο σπίτι, από φούρνους και ζαχαροπλαστεία!Οπότε στην στήλη μου recipes θα βρίσκεις συχνά και από μία νέα συνταγή! Κάνε subscribe στο mail list μου εδώ δεξιά στη στήλη του blog μου και δεν θα χάνεις καμία νέα συνταγή που ανεβαίνει στο blog, και εύκολη και γρήγορη και νόστιμη!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!






You May Also Like

16 σχόλια

  1. Γεια σου Εύη μου, πολύ νόστιμα φαίνονται. Για πες μου πόσο γραμμάρια είναι το βιτάμ; Είναι 250γρ; Και το χρυσό εννοείς το σκληρό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κορίτσι όμορφο!! Είναι 250 γρ ναι!! Χρυσή είναι η συσκευασία του βιτάμ που έχουμε εδώ στην Ελλάδα είναι για γλυκά !Ελπίζω να βοήθησα!!Ναι είναι σκληρό το συγκεκριμένο βιτάμ και θέλει λιώσιμο για αυτή την συνταγή!

      Διαγραφή
    2. Άλλη απορία/ερώτηση, αν βάλω lurpak θα είναι έντονο; Για πες;

      Διαγραφή
    3. Να βάλεις!! Θα είναι πιο νόστιμα!! Εγώ έγραψα βιτάμ γιατί είναι και πιο οικονομικό και το έχουμε(ίσως) πιο συχνά στο ψυγείο μας!!!Βάλε ίδια ποσότητα αν έχεις πάλι λιωμένη!

      Διαγραφή
    4. Ωραία σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου. Σίγουρα θα τα φτιάξω. Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
    5. Ελπίζω να σας αρέσουν όσο και εμάς!!!!!Φιλιά πολλά!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Αχ τι ωραία που σου φούσκωσαν Εύη μου! Δεν λέμε ποτέ όχι στις γρήγορες, εύκολες συνταγές και στα νόστιμα κεκάκια!!! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα κεκακια ειναι τα πιο βολικκα για το σχολειο!! σουπερ η συνταγη σου Ευη μου!! θα τη δοκιμασουμε!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι Ελπίδα μου συμφωνούμε απόλυτα!! Χαίρομαι που σου άρεσε!!Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. ευκολη συνταγη!αλλα το ιδανικο θα ηταν το αληθινο βουτυρακι για ακομα πιο υγειηνο αποτελεσμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα ακόμα πιο υγιεινό με το αληθινό βουτυράκι που φτιάχνουμε εμείς στο χωριό μας! Αλλά που να το βρεις τώρα είναι το θέμα!! Αν εννοείς από την άλλη το βούτυρο αγελάδος στην συγκεκριμένη συνταγή θα χρειαζόσουν λιγότερα γραμμάρια σίγουρα!

      Διαγραφή
    2. του σουπερ μαρκετ το λευκο 100% βουτυρακι!εχουν καποιες εταιριες!εγω παντου αυτο χρησιμοποιω ιδια ποσοτητα! ;)

      Διαγραφή
  5. λατρευω αυτές τις απλές συνταγές με υλικά που έχω ήδη στο σπίτι! παω για μαγειρεμα λοιπον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζίνα μου χαίρομαι που σου άρεσαν!! Αν τα δοκιμάσεις τελικά περιμένω να μου πεις τις εντυπώσεις σου!!

      Διαγραφή
  6. Νοστιμότατα φαίνονται και καθόλου δύσκολα! Thanks για τη συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

My Insta Posts